Skupina žena organizirala je grupnu svadbu, a svi mladoženje bili su stabla. Neobična ceremonija odvila se u Oaxaci u Meksiku, a mladenke u bijelom zapravo su aktivistkinje za zaštitu okoliša.

Masovno vjenčanje organizirale su kako bi privukle pažnju na ilegalnu sječu stabala, što je ozbiljan problem u Meksiku, zemlji čija je trećina površine prekrivena šumama.

Jedna od mladenki, Dolores Leycigi, kazala je kako je ceremonija skretanje pozornosti i iskazivanje zabrinutost o budućnosti planeta.

“Udaja za stablo je način protesta, način da kažemo kako moramo prestati s uništavanjem majke Zemlje svakog dana, svake minute i svake sekunde”, kazala je Dolores.

Foto: foxnews.com

Iako ovi brakovi nisu pravno važeći, Andrea Tanat,  jedna od mladenki, kazala je kako ovaj spoj s nekim od stabala zahtijeva ozbiljnu predanost.

“Zanimljivo je da imamo obavezu, ne samo za pojedino drvo nego i za cijelu prirodu. Razmišljala sam o tome koliko smo već naštetili prirodi i odlučila sam se udati”, kazala je Andrea.

“Vjenčajte se sa stablom”, počelo je kao ritual zahvalnosti majci prirodikoju je potaknula udruga Bedani, a kasnije je prigrlio simboličko vjenčanje po običaju Inka, gdje muškarci i žene ‘vjenčaju’ drvo u ritualu.

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!