Cipele od prevrnute kože su možda lijepe, ali priznaćete da zahtijevaju brigu kao prema bebi. Snijegu i kiši nikad kraja, pa se često desi da napravimo loš potez i prevrnutu kožu prošetamo po blatu i mješavini prašine, snijega i vode. Početnička greška, ali i za to postoji rješenje.

Znate onaj osjećaj kada se probudite poslije izlaska i shvatite da su vam cipele promijenile lični opis? Imate utisak da ste pokupili svačiji otisak na njima i da je žurka bila na nekoj livadi a ne u klubu.

Kada bismo ih samo prebrisali krpom i nastavili kao da se ništa nije desilo, međutim to je samo privremeno i ne tako djelotvorno rešenje. Jedna djevojka je postala viral na Twitteru zbog svoje ideje.

Odajmo priznanje Kiri O Hagan koja je otkrila sjajan trik za čišćenje cipela sa prevrnutom kožom.

Suočena sa jezivo prljavom obućom nakon izlaska, Kira je upotrijebila micelarnu vodu i… Razlika je jeziva.

Micelarna voda se koristi isključivo za čišćenje lica, ali je sada dobila još jedno zvanje – magični čistač cipela. Jednostavno je, natopite pamučnu krpu micelarnom vodom i laganim pokretima pređite preko obuće od prevrnute kože. Nema na čemu. Takođe, isti princip možete da ponovite i na platnenim patikama. 

 

Bonus savjet: Micelarnu vodu možete da koristite i u pretpranju, ispravljanju grešaka tokom šminkanja, za ispiranje četkice za puder, za skidanje fleka na odjeći, skidanje vještačkih trepavica…

Izvor: Noizz.rs

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!