Svi smo to prošli: u frizerskom ste salonu i gledate najnovije ideje stilista, a frizerka vam kaže: “Ne, to vama ne bi dobro stajalo”. Ili vidite da joj se objesila vilicu kad ste priznali da kosu perete šamponom iz drogerije, i to onim iz obiteljskog pakiranja. Kao rezultat takvih frizerskih “presuda”, skloni smo misliti da znamo što naša kosa treba, a što ne.

Često vjerujemo onome što nam frizeri govore, jer napokon, oni svaki dan rade s kosom. Ipak, trebali bismo propitati i te mitove i vidjeti što je laž, a što istina.

 

Proizvodi iz drogerija su zlo

Nemate razloga prestati koristiti šampon iz drogerije ako ste zadovoljni rezultatima. Najvažnije je, kaže Nora Croft, stilistica kose iz New Yorka, dobro čitati deklaracije.

Stilistica Sasha Alekseyeva iz lanca salona Woodley and Bunny kaže da neovisno o cijeni treba izabrati nježan šampon koji neće isprati svu masnoću s kose. A da biste bili sigurni da će kosa apsorbirati regenerator, ocijedite s nje višak vode prije nanošenja – u protivnom će najveći dio regeneratora skliznuti s vlasi.

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!