Konturisanje su prije uglavnom koristili samo profesionalni visažisti, a otkako je postalo mainstream tehnika, zahvaljujući beauty blogerima, sve češće možemo uživo svjedočiti katastrofalnim pokušajima djevojaka iz naše okoline.

Čak i djevojke koje imaju više smisla za šminkanje znaju pretjerati u pokušaju da izgledaju poput sestara Kardashian, dok manje spretnima s četkicama na licu ostaju vidljive smeđe crte koje izgledaju neuredno.

Kako onda izbjeći katastrofu zvanu loše konturisanje?

Nabavite dobre proizvode

Malo se raspitajte i doznajte koji su kozmetički proizvodi dobri, a koji ne. Ako se loše razmazuju, imaju ružan odsjaj ili se truse, na licu ćete napraviti više štete nego koristi.

Odaberite prave nijanse

Nemojte se igrati slavnih visažista i pokušavati iskombinirati tamnosmeđu, narančastu, žutu i bijelu boju na svom licu. Za elegantno konturiranje nabavi nijanse koje komplimentiraju nijansu tvog tena i koje su tek za nekoliko nijansi tamnije.

Svjetlucave teksture izgledaju bolje

Ako ne poznajete tehniku, nemojte birati mat bronzere – lice će ti biti puno mrlja i izgledati starije. Držite se tekstura koje se fino stapaju s tenom.

Blendanje je sve

Nabavite dobru četku ili spužvicu za blendanje i pažljivo uklonite sve vidljive prijelaze – to će vaš look razlikovati od amaterskog.

Pogledajte se na danjem svjetlu prije izlaska iz kuće

Jeste li na blagom svjetlu u kupaonici nanijeli previše “žbuke”?

Prihvatite svoje lice

Konturiranjem ćete moći vizualno stanjiti obraze, skratiti nos i smanjiti čelo, ali nemojte očekivati čuda – i dalje ćete to biti vi. Naučite uživati u svome licu, samopouzdanje će vas transformirati u očima drugih više od pola kile pudera i highlightera.

Izvor: ljepotaizdravlje.hr

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!