Kao što kaže jedna poslovica, nakon ovog života ne ostaje nam ono što smo sakupili, nego ono što smo dali. To jedna grupa Novosađana očigledno dobro zna pošto je njihov postupak vijest dana. Barem za nas.

Iz nekog razloga, čovjeku je najteže da bude ono što je i najbitnije – upravo čovjek. Da li zbog vremena u kojem živimo, ne znamo. Vijesti o dobroti postale su veoma rijetke, a ova, koja dolazi iz Novog Sada, stavila nam je osmijeh na lice i prelijep osećaj u srcu.

Sve se izdešavalo u Domu učenika srednjih škola „Brankovo kolo” iz Novog Sada. Njihov portir čika Mile je tamo radio 35 godina i oduvijek je imao samo jednu želju – da sebi priušti kakav-takav auto. Tada su na scenu stupili dobri ljudi.

„Da podijelimo sa vama jednu lijepu priču. Naš portir čika Mile je stekao uslove da ode u penziju, a u našem domu je radio 35 godina. Najveća želja mu je bila da priušti sebi skroman auto. Tu nastupaju njegove kolege portiri, a pridružuje im se ceo kolektiv u nameri da Miletu kupimo svi zajedno auto. Sve u tajnosti auto je kupljen i to Golf 2. Zaposleni zajedno sa učenicima su auto dotjerali, ispolirali, ukrasili i sve je bilo spremno za iznenađenje. U kutiji punoj bombona krio se ključ od auta koji je uručen i uz sreću i suze ispratili smo našeg čika Mileta u penziju”, napisano je na Facebook profilu Doma učenika.

Ovaj sjajan gest i zaslužuje da bude vijest. Čika Mile se kući vratio kolima o kojima je oduvek sanjao, ali i saznanjem da je za 35 godina stekao prave prijatelje.

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!