Nova sezona je pred nama – i to u pravom smislu te riječi! Tražimo osvježenje u svakom životnom polju, pa često u proljeće posežemo i za redizajniranjem svog životnog prostora.

Svakih par godina, drastično se promijene trendovi kada je uređenje prostora u pitanju, a ovo je baš takva godina.  Novi trendovi jasno i glasno kažu – JARKE BOJE!

Bijele površine, sivi tonovi, boja drveta – to su ementi koje treba da zaboravite ako planirate preuređenje vašeg doma! Pustite žive, vesele boje da dominiraju, pričaju priču i oboje vašu svakodnevnicu.

Da ne biste otišli u pogrešnom smjeru, donosimo vam trendove koji će ove sezone dominirati!

# Nijanse zelene

Nijansa zelene boje, bit će pravi hit nadolazeće sezone, i moći ćemo je vidjeti na zidovima soba, u magazinima za uređenje interijera i u izlozima trgovina svuda oko nas. Trebala bi predstavljati svježinu i revitalizaciju, nešto što nam je svima i više nego potrebno u trenutnoj socijalnoj i političkoj situaciji u kojoj se nalazimo.

#Motiv leptira 

Motivi leptira sve se više pojavljuju u interijerima mnogih stanova, a posebno onima uređenima u nekom opuštenom i neopterećenom stilu. Osim kao dekoracija za zidove i tkanine te kao uzorak na tapetama, leptirići se sve više javljaju i kao dekoracija na komadima namještaja. Čini se kako od sljedeće godine više neće vrijediti pravilo da su leptiri predodređeni da se nalaze samo u dječjim sobama.

#Krupni komadi namještaja u upečatljivoj boji

Nemojte bježati od žute sofe ili tirkizne fotelje. Ili kombinacije ova dva komada u vašo dnevnoj sobi.  Izgledaće cool i instant popravljati raspoloženje kada uđete u prostoriju. Kupovina ovakvih komada je idealna i isplativa investicija za osvježenje monotnih prostorija.

#Različiti uzorci na jednom mjestu

Mješanje različitih uzoraka nedavno se pojavilo na New York Fashion Week-u, tačnije protekle jeseni, a svi jako dobro znamo da se trendovi s modnih pista vrlo često preslikavaju na trendove u uređenju interijera. Pa se tako dogodilo i s ovim trendom, koji će, prema svemu sudeći, biti izrazito tražen u 2017. I dok se dosad mislilo kako se previše uzoraka na jednom mjestu može činiti pretjeranim i neukusnim, ovaj trend dokazuje da ne mora biti tako ukoliko se ovakvi komadi kombinuju skladno i s mjerom.

#Skriveni kućanski aparati i namještaj

 Čini se kako izreka “manje je više” nikad nije bila tačnija, nego što će to biti 2017. godine. Barem što se tiče funkcionalnih komada u kupatilima i kuhinjama.

A svi će doslovno poludjeti za komadima koji se preklapaju jedan preko drugoga i za skrivenim kućanskim aparatima, koji zauzimaju što manje prostora te nam dopuštaju da taj dragocjeni prostor sačuvamo, a komadi koji se doslovno sklapaju u kutije bit će istinski hit. Osmislite elemente za svoju kuhinju a mi znamo pravu adresu na koju se možete obratiti i gdje će sve vaše ideje biti pretvorene u realnost.

Jesmo li već rekli da su leptiri (tur.kelebek) najmoderniji motiv ove sezone kada je u pitanju uređenje životnog prostora? 🙂

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!