Jesen je nostalgična, sve u vezi s njom je nostalgično. Kada čujem prvo šuštanje lišća pod visokim potpeticama jedva dočekam izvući toplu maminu pleteninu koja najljepše grli. Vrijeme promjena, vrijeme školaraca koji trče na prvi čas, sve je užurbanije, zrak miriše na pečene kestene, a list po list opada i pravi najljepše ćilime po parkovima.

1 4 2

Najljepše životne momente sam doživljavala upravo držeći ga za ruku dok smo gledali kako lišće pleše balet, evo peti put za redom posmatram jesen s njim i lijepo mi, srce mi treperi, a nije od zime. Valjda ima neke ljepote i u toj prolaznosti, sve bude, prođe pa ako smo sretni dovoljno, možda se i vrati. Ne bude kao prvi put, nikada ne bude isto, u tome i jeste čar, dočekati isto, a doživjeti ga drugačije, stvoriti nove uspomene, živjeti iznova i iznova, imati te ljude sa kojima se rodiš ponovo, baš kao što će ta grana na proljeće oživjeti ponovo, neće biti ista, možda bude ljepša, a možda pak ne, sve zavisi čime se hrani preko zime, tako je sa ličnošću, čime je hraniš, takav postaneš. Jer kako kažu, u nama žive dva vuka, na nama je da odlučimo koji će uzeti pobjedu života.

67

9

Dok su mi stopala ušuškana u čupave pape, a na meni debeli pokrivač iz kojeg nosić viri tek toliko da mogu uživati u mirisu svježe pripremljenog čaja, pišem kolumnu i razmišljam kako prenijeti sreću prolaznosti na druge, kako uživati u trenutku kada je život tako brz, a mi toliko posla imamo, kako povući ručnu, ali onu životnu kada shvatiš da si upao u kolotečinu života, da on prolazi a da se tebi ništa ne dešava? U ovo malo godina naučih da smo tvorci svoje sudbine, i da se sve dešava sa razlogom, ako ti sada ne skočiš u to lišće i ne poigraš se s njime zato što ti je kosa tek isfenirana, neko drugi hoće, a tada nemoj kriviti druge i reći “blago njima” nego povuci život za ruku i skočite zajedno, sutra možda neće biti prilike.

 

Detalji outfita:

Čizme : No name

Suknja : Sisley

Džemper : mamine zlatne ruke!

Kapa : https://goo.gl/AzmIrx

Torba : https://www.facebook.com/madamjoliedesign/?fref=ts

Naočale : https://goo.gl/9nKl0W

 

Moje društvene mreže

Instagram: mademoiselle0101

WordPress : mademoiselle0101

Blogerica: Zerina Šemsović

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!