Jesen, po mnogočemu kraljica godišnjih doba, tu titulu je dobila zahvaljujući  bojama na krošnjama drveća, šarenila toplih boja, šuštanjem lišća pod našim cipelama, mirisa koji nagovještava zimu i sunca koje se i dalje sjeća da je ljeto bilo tu. Jesen kombinira najbolje od oba svijeta ljepotu ljeta i lagodnost zime, pa tako i mi, kao i jesen, u ovim mjesecima možemo da kombiniramo. Posudićemo čizme, štrample i kapute od zime, a od ljeta haljinice, vesele boje i printeve i imamo recept za odličan outfit.1 2 3 Najljepši jesenski dani su mi baš ovi oktobarski, okupani suncem, gdje boje dobiju svoj sjaj, gdje ponekad depresivnom percipirana jesen dobije veselost, gradske ulice postanu užurbane, a popodnevna kafa dobije novi sjaj. Baš za te popodnevne kafe me vežu i najljepše uspomene za jesen, od mojih srednjoškolskih dana, gdje smo jedva čekali da završimo s nastavom, da bi uspjeli na miru ispričati šta se to sve dešavalo u našim životima, do fakultetskih, gdje bi svaki zrak sunca upijali na pauzi od predavanja, do danas, kad ove kafe iskoristimo da sumiramo utiske od vikenda, ispričamo po koju anegdotu i uživamo u društvu naših prijatelja.46 5

Jesenske šetnje, pored jesenskih kafica, nose i lijepe uspomene ali i anegdote, pa je možda i najljepše kad se romatična šetnja Oktobarskom ulicom pretvori u anegdotu zbog „proklizavanja“ po šuštavom lišću!

78910

Tako da drage moje dame, spremite svoj najljepši outfit, cizimce za šetnjicu po šuštavom lišću, ruku koja će vas držati kad krenete pasti, i nađite posebne ljude da vam uljepšaju popodnevne kafe u ove predivne jesenske dane!

Outfit:

Haljina Zara

http://www.zara.com/ba/en/woman/dresses/velvet-dress-c269185p3804560.html

Cizme Zara

http://www.zara.com/ba/en/-c0p3609761.html

Kaput Nerzz Bešlagić

Torba Parfois

Naušnice Zara
http://www.zara.com/ba/en/woman/accessories/jewellery/dangling-ball-earrings-c499007p3678594.html

 

Blogerica: Emina Jakubović (IG: https://www.instagram.com/eminajakubovic/)

Fotografije: Dennis McShane

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!