Ako niste u grupi ljudi koji bez problema ustanu u šest ujutro, odrade jutarnji trening kod kuće, zatim poslovne obaveze, a onda trče u teretanu kako bi potrošili ono malo energije što im je ostalo prije spavanja, čitajte dalje.

Naime, za vas je stvoreno kancelarijsko vježbanje koje možete odraditi tokom pauze za ručak!

Fitness trenerica Vicki Anstey je za Glamour podijelila čak 10 najboljih alternativnih načina vježbanja ako baš nikako nemate vremena (ili volje) za posjete teretani.

#1 Tokom pauze za ručak prošetajte otprilike kilometar i po. Da, možda zvuči puno, ali zapravo to i nije neka posebna kilometraža. Na povratku u kancelariju pokupite sendvič koji možete pojesti bez imalo grižnje savjesti.

#2 Ako nemate vremena za napuštanje kancelarije čak ni tokom pauze, odradite brzinsku seriju vježbi poznatih kao sjedenje uz zid. Ovu vježbu možete izvoditi bilo gdje, a potreban vam je samo zid kao podrška leđima. Postoje dvije opcije, prva je samo sjedenje uz zid što je vježba izdržljivosti. Dok druga nalikuje klasičnim čučnjevima, ali tokom izvođenja ove vježbe leđa ne odvajate od zida.

#3 Tokom onih dana kada nemate vremena ni za pauzu te tokom nje ustvari obavljate službene pozive, mogli biste raditi plank. Tako je, dobro ste pročitali. Nakon što svi napuste kancelariju uzmite telefon, stavite poziv na razglas i tokom razgovora odradite plank. Vaši trbušni mišići će vam biti zahvalni.

#4 Koristite stepenice. Jednostavno je, zaboravite da postoji lift.

#5 U  torbi uvijek imajte spremnu elastičnu traku. Iskoristite je kako biste u kancelariji odradili čučnjeve s opterećenjem, odnosno trakom.

#6 Odaberite lokaciju do koje ćete tokom pauze otrčati, a potom se šetajući se vratiti do kancelarije.

#7 Idite na posao biciklom, a ako je vaša kancelarija poprilično blizu pronađite dužu rutu te se pobrinite da se dnevno biciklom vozite barem 45 minuta.

#8 Ako imate tu sreću da najbolja prijateljica ili prijatelj radi s vama, iskoristite njihovu prisutnost i nagovorite ih na vježbanje u paru. Ako ništa drugo, bićete atrakcija u kancelariji.

#9 Rastegnite se kad god uhvatite priliku za to.

#10 Uključite bilo kakav oblik vježbanja u svoj svakodnevni radni dan. Umjesto na klasičnoj stolici sjedite na pilates lopti kako bi poboljšali držanje i ravnotežu, dok podižete papire koji su vam pali na pod odradite nekoliko čučnjeva… Prilike za vježbanje nalaze se svuda oko vas.

Izvor: index.hr

Komentari

Komentari