Šta razlikuje popularan Instagram profil od sasvim običnog? Nekoliko bitnih stavki …

Kada su stotine pratilaca u pitanju, riječ je mahom o ljudima koje poznajete i koji će rado ispratiti svaki vaš korak, ali ako govorimo o hiljadama ili čak milionima pratilaca, stvar je u dobro osmišljenoj taktici iza koje može stajati i manje popularn pojedinac – ukoliko je voljan da uloži dovoljno truda naravno.

Instagram je društvena mreža koja se zasniva na fotografijama, što znači da je uspješan profil onaj na kome su fotografije čiste, dobro kadrirane, atraktivne i zanimljive.

Ukoliko želite da unaprijedite svoj Instagram profil i prikupiti nove pratioce, poslušajte zlatna pravila influencera za postizanje dobrih fotografija.

Dobra rasvjeta je od presudne važnosti

Kada proučite fotografije sa najviše lajkova na Instagramu, primijetićete da je dobro svjetlo od velike važnosti. Profesionalci kažu da je najbolje snimati uz prozor, odnosno uz prirodno svetlo, a najvažnije je da pazite da na predmet koji fotografišete ne padaju sjenke. Pametan telefon sa dobrom kamerom, takođe je važan alat svakog influencera.

Poštujte pravila dobrog selfija

Pronađite ugao koji je laskav za vaše lice, ali i ruku u kojoj držite mobilni telefon, pripazite na sjenke, čelo i nos koje bi po savjetu trebalo da matirate transparentnim puderom, usne iscrtajte olovkom i nikad, ali baš nikad ne fotkajte selfi u kupatilu.

Ustanite ranije

Nije važno kada ćete objaviti fotografiju. Planirano ih snimite ujutro, kada je svjetlo najbolje, pogotovo ako snimate u zatvorenom prostoru.

Držite se uvijek istog filtera

To će “povezati” fotografije na vašem profilu i dati mu prepoznatljiv imidž.

Ako želite profi izgled, uložite u lightroom

Mnogi influenceri ne koriste ponuđene filtere već fotografije obrađuju u Lightroomu. I u ovom slučaju, budite dosljedni istom stilu.

Budite autentični

Ako ste dovoljno dobri da možete privući oglašivače, potrudite se da stvorite nešto na što možete biti ponosni.

“Ja promovišem samo stvari u koje zaista vjerujem“, otkrio je nedavno Jack Morris s profila “Do Your Travel”.

Izaberite dobru podlogu – ona ne mora biti skupa

Kad govorimo o fotografijama koje prikazuju stvari, a ne ljude, podloga je izuzetno važna. Bijeli sto i mermerne ploče vrlo su popularan izbor među blogerkama, jer daju dašak glamura i odlično ističu detalje, a ako ih nemate kod kuće, nabavite tvrdi papir u bijeloj ili nekoj pastelnoj boji. Mogu se kupiti u knjižarama. Kada je snimanje hrane u pitanju, autentične podloge od prirodnih materijala, stonjaci sa zanimljivim radom i drveni panjevi popularan su izbor.

Odredite svoje zaštitne boje i nijanse

Držite se pravila ‘manje je više’ kada su boje u pitaju. Na fotografiji se ne bi trebalo nalaziti više od tri boje, a sa njihovim nijansama možete se slobodno poigravati. Želite li privući što više pratilaca na svoj profil, odaberite dvije boje koje vas najbolje predstavljaju i pokušajte ih provući kroz što veći broj fotografija.

Zabavite se

Stilizovanje fotografija trebalo bi shvatiti kao kreativan izazov i jedino će tako rezultat biti atraktivan. Ako vam ovakvi zadaci ne leže, nemojte forsirati fotografije – pronađite koncept koji će bolje prikazivati vašu ličnost i njime pokušajte privući pratioce.

Budite svoji

Lako je prepoznati one koji kopiraju. Trudite se da budete svoji!

Izvor: 100posto.hr

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!