Ponestalo vam je ideja za poklone dragim mališanima ili vašim klincima želite urediti prostor za igru na originalan način? Sve ideje koje vam padaju na pamet su već viđene i izlizane ili imaju neku drugu falinku zbog koje se ne upuštate u realizaciju?

Ako ste potvrdno odgovorili na bilo koji dio prethodnih pitanja, obradovati ćemo vas i uputiti na Facebook stranicu IXOX Šatori. Morate priznati da je ovo ime asocijacija na dvije sjajne igre koje nas vraćaju u djetinjstvo i razvlače usne u osmijeh –  “iks oks” i pravljenje šatora između komada namještaja pomoću deka.

Iza IXOX Šatora stoji dvoje mladih bh.arhitekata, naša SUPER ŽENA Maida Dedić i Emil Imamović. I oni su par čija ljepša “polovina” više voli da priča, tako da smo o njihovom poduzetničkom poduhvatu, koji za sada zovu samo hobijem,  razgovarali s Maidom. Ona se nakon završenog fakulteta otisnula u vode uređenja interijera. Ideja za šatore se rodila baš tokom dizajniranja životnog prostora njenih klijenata, tačnije dječijih soba.

Bitno je taj dječiji prostor bude fukncionalan i veseo. Često u svojim idejnim rješenjima stavim šator, kojima se oduševe i roditelji i djeca. Ali kada me pitaju: “Gdje ćemo nabaviti ovaj šator?”, odgovor je bio: “Pokušat ćemo ga naći”. Budući da ta potraga nikada nije bila uspješna, došla sam na ideju da ih ja počenem izrađivati i na taj način dam prostorima dječijih soba novu dimenziju, a djeci idealan prostor za igru i maštanje. Naredni korak je bila kupovina potrebnog repromaterijala. Emil i ja smo osmislili i sašili prvi šator. Gledali smo u njega sat vremena i divili se (smijeh). Tako je sve počelo”, započinje razgovor za ženski.ba Maida Dedić.

Plus za IXOX Šatore, u odnosu na “tvorničke” igračke, jesu svakako prirodni materijali od kojih su izrađeni.

Šatori su izrađeni od netretiranog drveta. Jako je bitno da nema vještačkih boja, laka i sličnih materija koji bi mogli biti štetni za djecu. Podloga je izrađena od mekane spužve, sa obje strane tapacirana i platno cijelog šatora je pamučno. Dakle, materijali su totalno ekološki i prilagođeni djeci, objašnjava Maida.

Ovo dvoje mladih kreativaca su svoju ideju plasirali na tržište prije dva mjeseca. Svakim danom je sve više mališana koji su oduševljeni idejom da se igraju u njihovim šatorima, ali i roditelja koji žele svojoj djeci pokloniti originalan poklon koji će voljeti. Osim što šatori upotpunjavaju interijer dječije sobe, mogu biti i idealan detalj na rođendanskim proslavama, ali i novo omiljeno mjesto na kome će djeca spavati preko dana, ako se doda madrac.

“Osnovu šatora čine  konstrukcija i platno šatora, te podloga, a dodatni aksesoari su jastučić, “dreamchatcher” i loptice od vune. I druge detalje radimo, po narudžbi, potrebno je poslati fotografiju, a na nama je da napravimo šator što sličniji onom sa fotografije“, kaže naša SUPER ŽENA.

Sigurno vam se sada po glavi vrti pitanje o cijeni. Hajde da razriješimo i tu dilemu.

Cijena je pristupačna i slična cijeni veće igračke, a u poređenju s tim šator je “igračka” u kojoj će se dijete igrati više godina. Ako radimo i dodatne detalje, cijena se formira u zavisnosti od želja klijenta“, pojasnila je Maida.

Za sve informacije o izradi, vašim željama, dostavi i cijeni pronaći ćete na Facebook stranici IXOX Šatori za djecu – poklon ili ako pozovete Maidu ili Emila na brojeve telefona 061 679 722 i  061 928 918.

“Presretna sam kad čujem komentare roditelja “Ovo je mnogo bolja stvar od tableta, napokon da se moje dijete igra“, “Stavili smo ga u baštu i dijete ne izlazi iz njega”, “Poklon koji je oduševio slavljenika”. Onda znam da radim pravu stvar“, govori Maida na samom kraju razgovora za ženski.ba.

 

 

Komentari

Komentari