Ostalo je samo 12 dana do dana kada će Tuzla postati europski epicentar ženskog rukometa. Od 29. maja do 03. juna održat će se“EHF/IHF Women's Trophy 2018” , turnir koji je savršena prilika da se bosanskohercegovački ženski rukomet izvuče iz višegodišnje stagnacije.

Entuzijastični tim Rukometnog saveza BiH, koji predvodi sekretarka Lejle Hairlahović, daje sve od sebe da rukometašice skloni s margina bh.sporta. Moramo priznati da im dobro ide, kada su u Tuzlu uspjeli dovesti veoma značajan turnir i 7 reprezentacija iz Europe, koje će se boriti za prvo mjesto koje donosi plasman na Interkontinentalni kup 2019. godine sa kojeg pobjednik ide direktno na Svjetsko juniorsko prvenstvo.

Tuzlanski Mejdan biće domaćin ovog velikog sportskog događaja. Menadžment je ozbiljno shvatio svoju ulogu i prihvatio se preuređivanja svlačionica kako bi zadovoljili europske standarde, kao i “dotjerivanja” drugih tehničkih detalja.

Ambasadorica turnira je najbolja rukometašica svih vremena Svetlana Ceca Kitić,  što ovom velikom i značajnom događaju za Tuzlu, BiH i rukomet u cjelini daje dodatnu ozbiljnost.

Mlade rukometne Zmajice i stručni tim koji radi s njima se pripremaju punom parom. Već su odradile dio priprema u Grudama, a nastavak priprema je predviđen u Tuzli, neposredno pred početak turnira.

Prema riječima selektorice naše reprezentacije Kornelije Rajković Leko, dobar rezultat može dati samo zajedništvo Saveza i klubova u kojima igraju Zmajice, te samih djevojaka koje su, svakako, glavna karika. Zadovoljna je kako sve protiče, a ko su mlade rukometne Zmajice koje će, ako sve bude išlo po planu, pisati historiju našeg  rukometa, pokazat ćemo vam u narednim danima do turnira.

Pratite ženski.ba i dajte podršku bosanskohercegovačkom ženskom rukometu!

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!