Viktorijin anđeo, manekenka i model australijanka Bridžit Malkom otkrila je za “People” koliko je godinama trpjela pritisak da bude mršava. Toliko, da je između 17. i 25. godine čest ostajala bez menstruacije. To je bio znak da su njene loše navike uzele i maha i da mora da se promijeni.

Dijete i iscrpljujuće vježbe, izostanak ciklusa bili su znak da nije na pravom putu.

“Uvijek sam bila uzbuđena kad mi ciklus preskoči. Znala sam da moje navike imaju efekta i da sam mršava. Doduše ja sebi nikad nisam bila dovoljno mršava, moja percepcija je bila zaista iskrivljena”, napisala je Malkom na svom blogu. 

Kaže i da je uvijek davala prave savjete svojim pratiocima, one logične tipa: “smanjite šećere, pojačajte kardio”, a zapravo je na sebi isprobavala sasvim restriktivne mjere kad god bi joj kukovi bili širi od 88 centimetara.

Malkon sada priznaje da je shvatila svoj problem i da prethodnih godinu dana radi na tome da prestane sa dijetama, a istovremeno radi i na svom mentalnom zdravlju.

Ubacila je zdrave masti u ishranu, prestala je naporno da vježba, orijentisala se na jogu i sada očekuje da joj se ciklus vrati.

“Imala sam dva puta za posljednjih godinu dana. Neću odustati, jer shvatam koliko sam ugrozila svoje zdravlje”, iskrena je manekenka koja planira da jednog dana postane majka i zato svjesno radi na sebi.

“Želim realno tijelo koje može da rodi bebu“, istakla je.

Inače, prema njenim riječima u svijetu mode mnoge manekenke zbog izgladnjivanja nemaju menstruaciju.

Izvor: B92

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!