Ana Ivanović (30) je u više navrata proglašavana za najljepšu teniserku, pa i sportistkinju svijeta, ali je pored svega toga uspjela da ostane sasvim prirodna. Nekadašnja najbolja teniserka svijeta najčešće šeta potpuno nenašminkana, čak i kad se uveče sredi za romantičnu večeru, što je prava rijetkost (ali vjerovatno i jedan od razloga zašto ima besprijekoran ten). Međutim, kad reši da se našminka, to radi baš onako kako i treba.

Sasvim prirodno i nenametljivo, bez pretjerivanja sa bojama, vještačkim trepavicama i konturisanjem u stilu Kim Kardashijan. Ona je nedavno na svom Instagramu podijelila fotke prije i posijle šminkanja i pokazala kako je manje ponekad stvarno više.

Ana Ivanović je bila na profesionalnom snimanju, gdje je dobila i profesionalno šminkanje – a, za razliku od mnogobrojnih blogerki na čije ćete savjete naleteti na internetu, pravi profesionalci znaju kako da šminkom istaknu ono što treba, sakriju šta ne treba da se vidi i učine da šminka djeluje kao dodatak prirodnoj ljepoti, a ne kako nešto što bi trebalo da ima spostveni JMBG.

Malo pudera, lagano, gotovo neprimjetno rumenilo, maskara i sjaj za usne – više nego dovoljno za svakodnevnu, prirodnu varijantu. Ovo je, ujedno, i ubjedljivo najpopularniji trend u šminkanju i vjerovatno jedini trend (pored ajlajnera i crvenog karmina) koji nikad neće izaći iz mode.

Fora je u tome da izgledate dobro, a da se pritom ne vidi da ste pretjerano našminkani. To se najlakše postiže korišćenjem prirodnih boja, laganih tekstura i izbjegavanjem svega onoga što djeluje previše napadno i očigledno, kao što su jarke sjenke, vještačke trepavice, jarki karmini i ajlajneri u boji.

Prirodni makeup look je najbolji za vrele ljetnje dane koji su pred nama, kada generalno izbjegavamo tešku šminku. Da stvar bude još bolja, ovakva šminka može da bude gotova za pet minuta.

Izvor: Noizz.rs

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!