Prvi međunarodni Festival savremene žene se uspješno završio, ali priča i utisci o magičnim danima njegovog trajanja još uvijek nisu.

Piše: Azemina Salihodžić

Imala sam iznimnu čast i privilegiju da budem dio fantastične priče koja se dešavala u Tuzli zahvaljujući kojoj sam postala ispunjenija i još odlučnija u svojim ambicijama. Teško je riječima opisati količinu pozitivne energije i ljubavi koja nas je okruživala. Toliko uspješnih, predivnih, skromnih i inspirativnih žena je iz sata u sat dijelilo svoje životne priče i savjete da je zaista bilo nemoguće ostati ravnodušan. U tim danima, mogu zaista reći, da smo živjele u nekom boljem svijetu. Iskrenom svijetu gdje je žena ženi drug, gdje se jedna žena iskreno raduje drugoj i gdje ta jedna žena uspjeh druge doživljava kao svoj. Kao naš!

Posvuda su se nalazila nasmijana, vedra i entuzijastična lica svih učesnica Festivala. Za mene je bila velika čast biti okružen doktoricama koje su ostvarile sve ono o čemu i sama sanjam, poduzetnicima koje su iznjedrile velike kompanije, influensericama koje su dijelile svoje životne staze, astronautkinjom koja je pričala o pogledu na svijet nakon provedenih 100 dana na Međunarodnoj svemirskoj stanici kao i svim ženama borcima koje su se borile i bore se i dalje za naše bolje sutra!

U zraku je bila opipljiva snaga, želja i volja. Dijelili su se zagrljaji, osmijesi, a nezaobilazne su bile i suze. Zamislite samo kada sala ispunjena ženama do posljednjeg mjesta, odjekuje najsnažnijim aplauzom našoj najboljoj sportašici, našoj uspješnoj super ženi budućnosti i svim super ženama i kada jedna po jedna ustajemo na noge sa suzama u očima, hrabro bodreći životni put jedne od nas. U tim trenucima sam bila ponosna što sam žena i što sam dio te velike snage!

Organizatori su uložili srce u ovaj projekat i to se je vidjelo na svakom uglu, a svaka od nas se osjećala kao da oduvijek pripada baš tu i na tome im veliko hvala!

Oduvijek sam znala da žene mogu sve, a nakon Festivala sam još odlučnija da se vrijedi boriti i onda kada snage nemamo. Jer mi to možemo!

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!