Ponedjeljak je sinonim za nove početke. A ako dolazi nakon vikenda u toku kojeg ste realizirali projekat međunarednog karaktera i ogromnog značaja za bh.društvo, onda je ovo savršen dan za sumiranje utisaka.

Organizovali smo prvi međunarodni Festival savremene žene i u Tuzlu doveli jake, uspješne, regionalno i svjetski poznate žene iz najrazličitijih branši. Jer ženi takav status i pripada – da bude umiješana u sve aspekte jednog društva: u zdravstvo, politiku, obrazovanje, umjetnost, sport, pravosuđe, kulturu, poduzetništvo, nauku…

Četiri festivalska dana nisu dovela samo sva ta sjajna imena u Grad na zrnu soli, donijela su i mnogo pozitivne energije, inspirativne životne priče, vrijedna poznanstva, nove saradnje, iznjedrila iskrene emocije. U epicentrima dešavanja širom grada, mogli su se čuti komentari oduševljenja. Čak smo i nadmašili očekivanja brojnih gostiju. Sama ideja za organizaciju ovakvoj jednog događaja koja na najljepši mogući način ističe potencijal moderne žene, “pokupila” je najviše pohvala, ali i ceremonija otvaranja Festivala koju su najčešće opisivali sa dvije riječi – “glamur” i “svjetski”.

Ne želimo biti skromni, priznajemo koliko smo, kao tim i medijska kuća koja stoji iza cijele priče ponosni na ovo što smo napravili i o čemu priča cijela BiH. Nećemo biti bezobrazni i reći da je sve bilo besprijekorno – nije! Ali sve greške vrijedno smo bilježili, kritikovali sami sebe i odlučili da ih ne ponovime naredne godine.Kad slušate ženu koja je NASA-ina astronautica, ženu koja je najbolja spotristkinja naše zemlje ikada, ženu koja vodi jedan od najuspješnijih medijskih projekata na našoj državnoj televiziji od kako je nastala, onu koja vodi jednu od najuspješnijih kompanija u regiji, onu koja je uspjela skinuti 50 kilograma i od toga napraviti biznis, pa i one koje su svjetske trendove donijele na naše prostore, koje su otišle daleko od svoje kuće, napravile velike stvari, ali nikada nisu zaboravile da su Bosanke i Hercegovke… kako govore o  vašem projektu samo u superlativu, rastete od ponosa i uživate da izrazima lica razmjenjujete to zadovoljstvo s kolegama iz organizacijskog tima, jer mnogo vremena za priču nismo imali.

Ponosni smo i što praveći press clipping nismo naišli niti na jedan izvještaj kod kolega iz drugih medija koji ima negativan prizvuk. Dokaz je to da dobre priče imaju dobar odjek u javnosti i da mediji, koliko god bili konkurencija jedni drugima, o kvalitetnim događajima pišu/prikazuju samo pozitivno i nadasve, objektivno.

Sve teme koje su pokrenute na festivalskim panel diskusijama otvorile su nove i drugačije poglede posjetiocima, ali i bile pokratači ideja. Sjajno je bilo čuti kako predstavnice ženske biznis zajednice iz BiH i Austrije predlažu proslavljnim bh.sportistkinjama saradnju i pretvaranje sportskih priča u poduzetničke projekte od kojih će i one i kompletan bh.sport imati ogromne benefite. Nikoga ravnodušnim nisu ostavile potresne životne priče koje stoje iza ogromnih uspjeha koje su ostvarile sjajne Bosanke i Hercegovke.

Projekat na kome je ponikao Festival savremene žene, SUPER ŽENA treći put je treće festivalske večeri krunisan sa novih 30 super žena, koje su kući ponijele plaketu koja je potvrda za njihov uspješan rad i sav trud koji su uložile u svoj profesionalni put. Bila je to veče prepuna emocija, začinjena sa mnogo zarazne ženske energije, smijeha i čestitki.

Ponedjeljak je dan za sumiranje utisaka sa prvog međunarodnog Festivala savremene žene. Sretni smo i preponosni što možemo reći da je iza nas veoma uspješan projekat. Zapravo, sudeći prema izjavi predsjednice organizacijskog odbora, naše Edine Selesković, ovo je samo prva epizoda projekta koji će svake naredne godine dobijati po jedan nastavak – veći, snažniji i nadamo se, uspješniji.

 

 

 

 

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!