Sigurno da je privjesak u obliku tornja u Pisi odličan privjesak i naravno da ćemo rado na frižideru držati magnet sa tlocrtom Londona, na polici sombrero iz Meksika ili u bočici pijesak sa plaža u Dubaiju, ali morate se složiti s nama kada kažemo da su fotografije najdugovječnija uspomena sa putovanja. Odmah nakon našeg sjećanja na putovanje i osjećaja koje smo imali za vrijeme naše male #travelbug avanture.

Kada su nam fotografije toliko važne, na nama je da im na njihovoj veličanstvenosti zahvalimo kroz prikladno uređivanje. Naš joker u rukavu su odlične aplikacije čije postavke omogućuju uređivanje fotografija na profesionalnom nivou. Sjajno je i to što ih sve možete pronaći u Trgovini Play, a mobilne verzije ovih aplikacija izuzetno su lake za korištenje. Transformacija vaših fotografija sa putovanja počinje za…

#1 VSCO

O ovoj aplikaciji se iznova i iznova priča, i to s razlogom. Ona je odlična ponajprije radi svojih filtera koji vam omogućuju kreiranje vlastitog stila uređivanja i brojne varijacije na taj isti stil. Laganim podešavanjem (kontrast, temperatura, svjetlina…), što je druga opcija aplikacije, fotografiju dovodite do savršenstva. Preporučujemo sanjarima, ljubiteljima retro fotografija i svim zaljubljenicima u umjetničke fotografije.

01 vsco before after

#2 A color story

Ova aplikacija boju shvata veoma ozbiljno. Ona će svakom kutku fotografije dati onu količinu duge koju zaslužuje, a uz pomoć linija, na jednostavan način možete po svom ukusu uravnotežiti zasićenje bojom. Svi luckasti izleti, druženja u lunaparku, vaše simpatične raznobojne kombinacije i šarene ulice koje posjetite upravo su upoznali svoju omiljenu aplikaciju. U ovoj aplikaciji dakako, osim velike kontrole nad bojama, imate i brojne druge postavke te filtere.

02 a color story before after

#3 Lightroom Mobile

Aplikacija je ovo koja može vratiti u život svaku fotografiju koja je loše fokusirana, zamućena, fotografisana uz loše osvjetljenje… Lightroom je aplikacija koju rado koriste i profesionalni fotografi, a svojim postavkama omogućava vam da podesite i istaknete najvažnije na cijeloj fotografiji. Kroz filtere će uljepšati svaki zaustavljeni trenutak – dosta jednostavnih besplatnih, ali efektnih filtera pronaći ćete unutar aplikacije. No, i to se svakako isplati za fenomenalnu fotografiju. A vaša to može biti upravo uz ovu aplikaciju.

03 lightroom mobile before after

#4 Snapseed

Svi ljubitelji HDR izgleda fotografije i zaljubljenici u fotografije sa izražajnim kontrastom, ova aplikacija je za vas. Poznata je najviše radi svojih upečatljivih filtera, mada ona unutar svojih postavki krije neka podešavanja koja će vam poslužiti i pri kreiranju odličnog Instagram posta ili fotografije koju ćete koristiti za neke druge društvene mreže. Aplikacija također nudi razne kombinacije postavki koje mogu kreirati jedinstven ugođaj na fotografiji što će posebno obožavati svi avanturisti.

04 snapseed before after

#5 Touch Retouch

Ukoliko ste par puta fotografisali odličnu fotografiju, a našli ste se u situaciji da ste uhvatili neki detalj koji ipak uništava inače idealan prizor, ova aplikacija će vam pomoći. Ona će kroz par preciznih klikova izrezati onaj dio fotografije koji vam instant upada u oči i pomoći vam da prikažete ono što ste na nekoj lokaciji stvarno vidjeli.

05 touch retouch before after

Profy savjet – fotografiju sa najboljim rezultatom postići ćete kombinacijom ovih aplikacija, na vama je da otkrijete koja kombinacija vam najviše odgovara.

Izvor: Modamo.info

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!