Minusi i snježne pahulje koji su nas iznenadili kao stvoreni su za izležavanje na kauču uz komad ili dva slasne čokoladne torte. Recept koji vam donosimo izmamit će vama i vašim ukućanima osmijeh na lice.

Priprema čokoladne torte zna djelovati odbijajuće, pogotovo kada u receptu stoje riječi poput ‘slojevi’, ‘kreme’ i slično, no ova čokoladna torta zapravo i nije toliko komplikovana kao što izgleda na prvu. Vjerujte nam na riječ, ova čokoladna rapsodija vrijedi svake izdvojene minute i prljavog suđa.

Savjeti

  • Iako ovaj recept zahtijeva mikser na postolju, poslužit će i ručni mikser
  • Ako vam čokoladna krema ispadne presvijetla jednostavno dodajte još kakao praha i miješajte dok ne postignete lijepu tamnu čokoladnu boju
  • Prije završnog debelog sloja tortu obložite tankim glatkim slojem kreme koja će spriječiti pojavu mrvica od biskvita u završnoj fazi dekorisanja
Čokoladna torta koja će vam izmamiti osmijeh na lice
 

Potrebni sastojci

Za biskvit:

  • 4 jaja
  • 8 kašika šećera
  • prstohvat soli
  • 4 kašike brašna
  • 2 kašike mlijeka
  • kašikica praška za pecivo
  • 8 kašika kvalitetnog kakaa
  • 4 kašike omekšanog maslaca

Za kremu:

  • 0,5 l slatkog vrhnja
  • 500 g tamne čokolade (plus 50 g za ukrašavanje)
  • prstohvat soli

Komentari

Komentari

Nema više članaka