Koliko god današnji tate učestvovali o odgoju djece, u nekim se stvarima ipak švercaju. A neke stvari koje rade radije nam ne bi priznali.

Ni mi mame nismo baš uvijek principijelne kada je riječ o odgoju djece – koji puta radimo namjerno neke stvari samo zato da bi nam bilo lakše. No, tate su pravi majstori kad si treba olakšati život dok čuvaju, hrane, šetaju djecu, uspavljuju ih. Možda (sigurno) se ne bismo složile sa svim metodama, ali  ima li naša požrtvovnost baš uvijek smisla? Eto, ovih pet stvari vjerovatno svaki otac potajno radi…

#Žude za starim vremenima

Lude večeri, cuga, žene, i to svaku večer nova. Očevi se povremeno mislima vrate u ta bezbrižna vremena prije roditeljstva. No, ovo što imaju danas ne bi zamijenili za najluđi provod života!

# Prave se da ne čuju plač

Spavanje još samo tri sata ili buđenje u sred noći kako bi ušuškao svoje najmilije koje je ili obavilo nuždu ili je jako gladno ili se sjetilo da je retrogradni Merkur. Ponekad tate glume da spavaju i da baš nikako ne mogu čuti plač svoje dječice samo zato jer znaju da to mame mogu umjesto njih. Ipak, poslije ih grize savjest, kažu….

# Ne slijede mamina pravila

“Reci mu da ne jede pijesak”, “makni ga od ovog malog, tuku se”, “operi joj ruke prije jela”… Mame su te koje tatama ponavljaju ove stvari. No, tate vole ta pravila zanemariti jednostavno zato što su i sami u duši – samo djeca!

Izvor: Miss7

 

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!