Larisa Sufi rođena je 16.07.1973 god u Tuzli.  Sretno udata i majka dvije predivne djevojke Dalile  i Sare. Nakon završetka osnovne i srednje medicinske škole upisala je fakultet primjenjene kozmetologije i estetike u Banja Luci gdje 2012 god. dobija zvanje specijalista  kozmetologije. Zaposlena je u J.U. Mješovita srednja škola kao prof. stručno-teorijske i praktične nastave.

Također vlasnica je kozmetičkog salona Larisa već 15 godina.

Ona je naša nova Super žena.

 

 Od kojeg momenta znate da svoj život želite provesti baveći se ovim poslom i stavljajući ženama osmjeh na lice?

Nema ljepše stvari u životu nego donijeti sreću  ljudima. Donijeti osmijeh na lice ženama koje u današnje vrijeme žive brzo, mnogo rade, okupirane su raznim stvarima, ponekad i zaborave na sebe.  Zaborave da male stvari donose sreću.

I kada danas jedoj ženi 21. st izmamite osmijeh na lice, onda znate da ste uspjeli. Znate da je vaš poziv pravi.

Ljubav prema ovom poslu datira još od moga djetinjstva. Sve je počelo od moje majke koja je radila na klinici za kožne bolesti koja mi je bila uzor i koja me je podstakla i probudila ljubav prema ovom poslu. Naravno put do uspjeha bio je trnovit ali uz mnogo ljubavi sve se može prevazići. Najveća nagrada za uspjeh je zadovoljstvo mojih klijenata. Vidjevši svaki put zadovoljnog i sretnog klijenta nakon tretmana ljubav prema ovom poslu raste i srećna sam sto sam izabrala baš ovaj poziv.

Da li je teško baš svakoj pacijentici „udovoljit“

Naravno da nije. Da bi došli do rješenja problema potrebno je prvo znati koji je problem. Ja svoje klijente jako dobro poznajem i razumijem i znam njihove probleme. Dakle jedan jako važan aspekt u svakom poslu je zdrav odnos sa ljudima i to donosi najviše uspjeha.

Šta je najljepše što Vaš posao donosi

Jedna od velikih prednosti ovog posla u odnosu na druge jeste stalni kontakt sa ljudima iz kojeg se rađa prijateljstvo. I naravno po mom mišljenju najvažnije je to da ponekad ženu treba podsjetiti da je žena, treba joj dati vjetar u leđa, istaći njenu ljepotu, povećati samopouzdanje i zatim vidjeti njen osmijeh i sreću. Mislim da je sreća i osmijeh zadovoljnog klijenta, naročito mojih malih klijenata- djece nešto najljepše što donosi ovaj posao, a mene čini boljom osobom.

 Da li ste ikada pomislili da biste mogli raditi neki drugi posao?

Nikada. Sasvim sam sigurna da se na nekom drugom mjestu, na drugom poslu ne bih snašla. Uvijek sam željela biti kozmetolog, i život mi je pružio tu šansu. Dobila sam priliku koju sam iskoristila. Sticajem okolnosti otišla sam u prosvjetu, profesor sam stručno teorijske i praktične nastave uglavnom opet kozmetička struka. Tako da čitav moj život se vrti oko kozmetike i veoma sam sretna zbog toga.

Da li Vam je dan dovoljno dug da obavite sve što želite.

Ne bih se bunila da dan ima više sati i da bude duži, da se sve obaveze mogu odmah zavšiti, ali mišljenja sam da je dobra organizacija ključ uspjeha kako poslovnog tako i privatnog života.

Koji je Vaš dalji plan za budućnost?

Pored obaveza i planova koje ostvarujem u svome kozmetičkom salonu mislim da ću u budućnosti akcenat staviti na mlade generacije. Smatram da imam dovoljno znanja i iskustva i svakako želju da svoje umjeće prenesem novim generacijama kozmetičara.

Kako  bi definisali ljubav?

Mislim da je ljubav teško definisati, nju treba osjetiti da bi se o njoj uopće moglo i govoriti. Za mene je ljubav jako važna u životu, jer ona je pokretač svega. Zapravo, ljubav prema drugoj osobi podrazumjeva da ulažemo trud i brigu u međusoban odnos, da upoznamo partnera i izađemo u susret njegovim potrebama. Mislim da mene ljubav čini boljim čovjekom. I zahvalna sam Bogu što sam ja osjetila i još uvijek osjećam šta je to ljubav, kako je to nekoga voljeti i kako je to biti voljen. Svima želim da osjete i dožive ovakvu ljubav kakvu ja imam.

Šta je po Vama sreća?

Najveću sreću za mene predstavlja moja porodica. Oni su moja najveća podrška u životu, oni mi pružaju svu moguću ljubav, pažnju i sve što mi je potrebno u životu, oni su čitav moj svijet.

Možete li pokušati definisati po Vašem mišljenju Super Ženu?

Po mom mišljenju svaka SUPER ŽENA uvijek nađe vremena za sve, za posao i karijeru, za porodicu, za prijatelje, za kolege.

Uvijek ima vremena i za priču i savjete i uvijek je spremna pomoći, puna je ljubavi i pravi je prijatelj. Mislim da su ovo karakteristike jedne SUPER ŽENE.

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!