Jutro je. Trljate sanjive oči i otvarate prozor da na dnevnoj svjetlosti dođete sebi. Ali, to i dalje nije to, sve dok ne stavite džezvu na ringlu i ne čujete mehuriće u ključaloj vodi. Jutarnja kafa je za mnoge poseban ritual i jedan od rijetkih zen stanja u čitavom danu. Možda imamo bolji prijedlog za vas.

Ako reč “supercoffee” upišete u pretragu na Pinterestu, pronaći ćete recepte koji sugerišu na to da u svoj omiljeni topli napitak dodate neku supernamirnicu.

O čemu se zapravo radi? Naime, ako se može vjerovati trendseterima, više nije dovoljno piti tek “običnu” kafu, već i ona mora da se “popravi”. U prevodu, to znači da je ukus kafe poželjno “oplemeniti” kokosovim šećerom, kurkumom ili nekim proteinskim prahom.

Od svih ponuđenih dodataka, vjerovatno najbolja opcija jeste da posegnete za kurkumom, koja je puna antioksidansa, snižava nivo šećera u krvi, ima protivupalno dejstvo, a pomaže i u borbi protiv depresije.

Ako ne pijete kafu, napitak od kurkume možete pripremiti tako što ćete zagrijati bademovo mlijeko, kojem ćete dodati malo kurkume, cimeta i đumbira i, po potrebi, zasladiti medom.

Kafa je i zvanično updateovana!

Izvor: BUKA

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!