Američki glumac i redatelj George Clooney vraća se na male ekrane u novoj seriji “Kvaka-22”, adaptaciji romana Josepha Hellera, koju će producirati, režirati i u kojoj će igrati jednu od uloga, punih 20 godina nakon odlaska iz američke hit-serije “Hitna služba”.

Seriju će činiti samo šest epizoda, kazala je za Hollywood Reporter Amy Powell, direktorica studija Paramount Televisiona, koja producira seriju u saradnji s produkcijskom kućom Anonymous Content.

U toku su pregovori s platformom za video-difuziju Hulu, rekao je za AFP izvor blizak projektu, potvrdivši informacije ranije objavljene u američkim medijima.

Amy Powell kaže da će dvostruki oskarovac za sudjelovanje u seriji po epizodi dobiti oko milion dolara.

Clooney će prvi put nakon dvadeset godina i uloge doktora Douga Rossa u tv-seriji “Hitna služba”, koja ga je vinula među holivudske zvijezde, ponovno nastupati u jednoj tv-seriji.

Hellerov satirični ratni roman prvi je put objavljen 1961., a radnja mu je smještena u vrijeme Drugoga svjetskog rata. Adaptaciju romana za veliko platno 1970. godine je snimio Mike Nichols.

Fabula romana prati priču Yossariana, bombardera ratnog vazduhoplovstva i druge likove, koji na otoku Pianosi blizu Italije pokušavaju napustiti vojsku prije moguće pogibije.

Izvor: 100posto.hr

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!