Žene su tokom 19. stoljeća često prikazivane kao čedna bića lišena svake seksualnosti, osim za potrebe rađanja djece, dok su muškarci uglavnom bili “seksualni manijaci”.

Ženama se savjetovalo da suprugu pokažu kako na seks ne pristaju tako lako, štoviše, da to čine protiv svoje volje. U knjizi “Seksualni savjeti za supružnike” iz 1894., autorice Ruth Smythers nalazi se obilje “praktičnih savjeta”. Ovo su neki od njih:

# Ako muškarce ne odbijete, oni će svakodnevno tražiti seks. Stoga, obavezno se tome usprotivite.

#  Ako vas muškarac pokuša poljubiti u usta, okrenite glavu u stranu da bi vas poljubio u obraz.

# Najbolje je odglumiti glavobolju ili migrenu sat vremena prije odlaska na spavanje.

# Nemojte da vas vidi golu. Nikad ne izlazite nagi pred supruga jer ćete u njemu probuditi želju bez ikakve potrebe.

# Pravite se mrtve. Dođe li do seksa, najbolje je da se to događa u potpunom mraku. Dobro je da se pravite mrtvi jer svaki, i najmanji pokret može sugerisati da u seksu zapravo uživate.

# Romantika? Nipošto! U seksu ne smije biti romantike, a suprugu dopustite da vam ogrtač podigne samo do kukova.

# Tokom seksualnog odnosa najbolje je šutjeti, ali možete i pričati, ali ne bilo što. Najbolje je govoriti o kućanskim poslovima i to neprekidno.

# Muškarci su po svojoj prirodi perverzni, pa ako vam pokuša svoju “gadost” približiti ustima, uporno okrećite glavu u stranu.

# Ako vas pokuša poljubiti bilo gdje drugdje osim u obraz, brzo spustite spavaćicu ili ogrtač, ispričajte mu se i recite da hitno morate u WC.

Izvor: Radio Sarajevo

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!