Ovogodišnja dodjela Zlatnih globusa je u pozadini glamura crvenog tepiha i same dodjele nosila jednu jako snažnu poruku. Naime, prije nekoliko sedmica Emma Watson i Meryl Streep su na svojim društvenim mrežama objavile da će u svrhu protesta protiv seksualnog zlostavljanja u filmskoj industriji, o kojem se u prethodno vrijeme dosta pisalo, obući crne toalete na dodjelu ove prestižne nagrade.

Uskoro su im se u tom naumu pridružile brojne poznate dame. Naime, tema seksualnog zlostavljanja u Hollywoodu pokrenuta je prije više od dva mjeseca kad je nekoliko žena potvrdilo da su bile žrtve seksualnog uznemiravanja i zlostavljanja od strane producenta Harveyja Weinsteina. Zbog toga je sinoćnji crveni tepih bio u znaku crnih toaleta, te je naglasak osim na šljokičaste toalete i najbolje šale s pozornice, prebačen na pokret #timeisup o kojem su se mediji brzo raspisali.

Uz Nicole Kidman koja je osvojila ulogu za najbolju glumicu u TV seriji, slavili su i Sam Rockwell, Rachel Brosnahan, Elisabeth Moss, Alexander Skarsgard, James Franco, Laura Dern, Ewan McGregor te Allison Jannery.

Ko se sve pridružio pokretu #timeisup odabirom crne toalete za samu dodjelu, saznajte u nastavku.

Izvor: Modamo.info

 

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!