Biti zaljubljen i voljeti svim srcem dvije su različite stvari. Ko želi pružiti bezuvjetnu ljubav, mora raditi na sebi i suočiti se s mnogim preprekama

Nije nimalo jednostavno potpuno se prepustiti u vezi te slijepo vjerovati partneru. Ko doista želi voljeti svim srcem, mora prihvatiti neke stvari te puno raditi na sebi, a onaj koji uspije svladati ovih sedam, u stanju je bezuvjetno voljeti:

1. Prestani pokušavati promijeniti svog partnera. U krajnjoj liniji, zaljubila si se u njega jer je bio takav kakav jest. Iznimno rijetko je dobro grčevito pokušavati mijenjati ljude samo da budeš zadovoljna. Ili će to njemu biti previše ili ćeš se ti razočarati jer ne uspijevaš. Naravno da zajednički morate raditi na raznim stvarima i dalje se razvijati – ali to mora svaka osoba sama željeti – i to 100 posto!

2. Pusti prošlost da miruje. Proklinjati njegove bivše partnerice ili ljubavnice nema nikakvog smisla. Što je bilo, bilo je –  njegova prošlost je njegova stvar i pripada isključivo te jedino njemu.

3. Prihvati da tvoj partner treba slobodnog prostora. Nemoj mu ni u kom slučaju uzeti za zlo ako ode za vikend negdje s prijateljima ili jednostavno ponekad želi solirati. To je sasvim normalno – i sastavni je dio svake normalne veze.

4. Pomiri se s tim da druge žene smatra privlačnima i da mu nisi jedino ti u glavi svih 24 sata. Naime, to bi bilo više nego nezdravo.

5. Tvoj ego više nije na prvom mjestu. Ko započne vezu, mora naučiti živjeti s kompromisima te mu mora biti jasno kako svaka odluka djeluje na drugu osobu. Ko se svjesno odluči da će dijeliti život s drugom osobom, mora zaboraviti na egoizam te naučiti odricati se.

6. Nauči voljeti samu sebe. Samo onaj ko je načisto sam sa sobom, može potpuno vjerovati drugoj osobi te se upustiti u vezu bez ikakvih sumnji.

7. Nemoj zaboraviti da si ti još uvijek ti – čak i kad imaš partnera. Nemoj izgubiti svoje ciljeve i snove iz vidokruga, jer ćeš (prije ili kasnije) zbog toga biti nesretna – a to pak sprječava da svom partneru pružiš ljubavi koliko zaslužuje.

Izvor: Miss7

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!