Sve je počelo s velikom vladavinom culotte hlača koje su u naše ormare nekoliko sezona unazad unijele dozu prozračnosti i odmora od uskih modela s kojima smo već srasli. I polako je široko počelo zamjenjivati skinny, pogotovo u ljetnim mjesecima kada smo i dalje mogli zadržati ozbiljniji poslovni look uz lepršave modele širokih hlača do polovice lista ili dužine do gležnja.

HLAČE ŠIROKIH NOGAVICA

No 2018. nosi veliki povratak hlača širokih nogavica do poda, čemu svjedoči i porast pretraživanja ovog pojma – za preko 200%. Tome su kumovali paper bag modeli visokog struka koje smo u 2017. obožavali te sada, kroz male izmjene u kroju i kombinacijama, nastavljamo s malo drugačijim i još boljim poslovnim lookom. Da, široke su hlače na prvi pogled savršene za casual dane, ali se i odlično mogu upotrijebiti u poslovnim outfitima, pogotovo ako su u funkciji odijela, uparene s blejzerom.

To dokazuju i kadrovi ulovljeni na ulicama modnih metropola, gdje su trendseterice uoči sedmica mode već počele nositi model širokih nogavica i kombinovati ga na razne načine. Najčešće se spaja s patikama u opuštenijoj varijanti i s visokom petom za glamurozniju šetnju niz ulicu. Provirivat će ispod dugog kaputa zimi, biti u kombinaciji s predimenzioniranim blejzerom u proljeće, a ljeti se nositi s lepršavim bluzama, nehajno zataknutima za pojas visokog struka.

STREET STYLE INSPIRACIJA

Obožavaju ih i Sienna Miller, Kate Moss, Victoria Beckham i Izabel Goulart te blogerice Maja Wyh i Mirjam Flatau, čiji stil uvijek može poslužiti kao inspiracija za nadolazeću sezonu.

A gdje se može naći bolja inspiracije nego u bazama street style fotografa i to na anonimnim zaljubljenicama u modu?

U nastavku donosimo najljepše modele iz kolekcija high street brendova koje već možete pronaći u online i fizičkim trgovinama. Materijali su razni, za zimu još na sniženju možete pronaći modele s visokim udjelom vune u zagasitim bojama, a proljeće i ljeto nose lepršavi saten, žive boje i cvjetne uzorke.

Izvor: journal.hr

 

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!