Nakon što joj je suprug svaki dan govorio da „uživa u slobodnom danu”, Džema Čalmers, domaćica i mama, snimila je video koji traje osam minuta i koji pokazuje kako zapravo izgleda njen dan.

Ova 35-godišnja majka je htjela da pokaže kako zaista izgleda njen dan i manje-više dan svakog roditelja koji dane provodi kod kuće.

„Moj suprug je pokrenuo sopstveni biznis i zaista radi puno, ali u isto vrijeme misli da ja nemam mnogo posla. To mi je dosadilo i željela sam da mu dokažem da nije u pravu”, napisala je Džema na Facebooku.

Na početku videa ona sprema dvogodišnjeg sina Kajla za igraonicu. Dok je on u igraonici, ona sve vrijeme čisti u kući i sprema odjeću. Pošto ga je pokupila i uspavala, razvrstavala je odjeću, a nakon što je napravila ručak odvela je sina na govorne vježbe.

Ja sam čistačica, vozač, kuharica, pripovjedač, medicinska sestra, partner za igranje, trener za hrvanje, učiteljica, umjetnički direktor, šampion u golicanju, lični stilista, lični kupac i još mnogo toga”, dodala je ova mama.

U međuvremenu se sprema za klijente pošto kao kozmetičarka sređuje damama nokte u svojoj kući.

I zato, gospodine Džons, nemojte više da mi govorite: „Uživaj u svom slobodnom danu” ili „Šta si radila cijeli dan?”. Jer odgovor je da sam bila mama cijeli dan, poručila je Džema svom suprugu.

All weekend my lovely partner has been moaning that I do nothing all day, so I thought I’d show him a full day. Before I even started this video I had two smashed glasses to clean up as the little man thought it be funny to throw then off the kitchen unit. I emptied the dishwasher, gave the little man breakfast, managed to get a quick shower(with the little man coming and checking on me throughout) changed his bum and got dressed myself.I actually find having a day of work more like a day off. So Mr Jones no more saying “enjoy your day off” or “what have you done all day” because the answer is….. Iv been a mummy all day…Also a cleaner, a driver, a cook, a storyteller, a nurse, a playmate, a toddler wrestling coach, a teacher, an art Director, a potty trainer, a Champion tickler, a wardrobe stylist, a personal dresser, a laundry operator, a personal shopper, and many more. My 12 hour day in 8 minutes 😳This is exclusively managed by Caters News. To license or use in a commercial player please contact info@catersnews.com or +44 121 616 1100 / +1 646 380 1615

Posted by Gemma Chalmers on Mittwoch, 13. Dezember 2017

Nakon što je objavila video dobila je mnogo pozitivnih komentara od drugih preopterećenih i potcijenjenih roditelja koji su joj zahvalili što je snimila prikaz njihovog dana.

Muškarci! Ne cijene to što na poslu imaju pauzu na kojoj mogu da jedu na miru i u tišini, dok mi ribamo pod i slušamo dječji plač”, jedan je od komentara ja Facebooku.

Izvor: Noizz.rs

 

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!