Postoji više razloga zašto u svoj dom možda ne biste unosili novogodišnju jelku. Možda živite sami i sve vam je to previše muke ili imate premali stan u kojem nema slobodnih površina za jelku, možda imate malo dijete koje je baš prohodalo dovoljno da može dohvatiti kuglice i potencijalno nešto na sebe srušiti ili imate mačku koja u igri sistemski uništava sve vaše pokušaje ukrašavanja.

Bilo kako bilo, bespuća Interneta puna su ideja i savjeta kako napraviti vlastitu alternativnu ‘jelku’. Najjednostavniji način božićne i novogodišnje dekoracije su definitivno ukrašene ljestve, a danas donosimo još par kreativnih prijedloga.

Jelka na zidu

Naprimjer, zelenim borovim granama možete iscrtati obrise jelke na zidu te ih pričvrstiti zajedno s lampicama, minijaturnim kuglicama, božikovinom i drugim svjetlucavim detaljima.

Drveno drvo

Ne volite li imati posla s borovim iglicama, a ni umjetna jelka ne zvuči privlačno, možete se okrenuti samo drvenoj komponenti koja imitira pravu stvar. Neki brendovi predlažu drvene police u obliku trokuta koje bi glumile jelku i na koje se s lakoćom slažu pokloni.

@sinnenrausch

Druge ideje uključuju drvene okvire s kuglicama, što može biti prava minimalistička varijanta pogledate li sliku iznad, a može se pretvoriti u instalaciju na zidu spajanjem drvenih letvica ili grana sa špagom i njihovo ukrašavanje s kuglicama i lampicama kao što vidite u nastavku.

Bloomingville

@coxandcox

Jelka od papira

Obrisi jelke izrezani iz kartona i ukrašeni lampicama vjerovatno su najjednostavnija opcija. Djecu možete zabaviti tako da po kartonu dodatno iscrtaju ukrase i kreativno se izraze.

Alboe

Druga varijanta su male papirne jelkice koje isto mogu poslužiti kao alternativa velikoj jelki ili samo kao dodatan ukras.

@sinnenrausch
Izvor: Journal.hr

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!