Na vrednovanju srednjih škola u konkurenciji državnih gimnazija, JU Gimnazija „Mustafa Novalić“ iz Gradačca ostvarila je po drugi puta, od svoga postanka, najbolje rezultate.

Vrednovanje je izvedeno primjenjujući jedinstvene kriterije bodovnog sistema sa ciljem da proces vrednovanja u potpunosti bude objektivan i uredno sravnjen.

Ove godine gimnazija „Mustafa Novalić“ zauzela je i visoko prvo mjesto i u vannastavnim aktivnostima škola na rang listi u plasmanu općeobrazovnih ustanova TK kao i prvo m jesto iz kategorije rada direktora i pedagoga, gdje je u ukupnom poretku pokazala tri puta više bodova od drugoplasirane škole.

“Moramo priznati da smo zadovoljni i sretni što najbolji učenici na našem Kantonu ipak izlaze iz Gradačačke Gimnazije, nadaleko poznate kao jedne od najstarijih gimnazija na Tuzlanskom kantonu. Međutim, među gimnazijama je JU Gimnazija „Mustafa Novalić“ i ove godine evidentno najjača. Drago mi je što smo u toku 2016/2017. školske godine ostvarili bolje rezultate nego u prethodnoj godini, te na taj način u ukupnom plasmanu iza sebe ostavili i neke privatne škole” naglašava direktorica škole, Fikreta Čobo.

U plasmanu između 33 srednje škole TK Gradačačka Gimnazija se našla na 4. mjestu.

Ovo svakako ne bi bilo ostvarivo bez svesrdnog rada i aktivnosti vrijednih gimnazijskih učenika i profesora, koji su svojim trudom i radom pokazali izuzetno veliku požrtvovanost u toku 2016/17.god.

Čestitamo svim učenicima, profesorima i drugim zaposlenicima gradačačke gimnazije na ovim sjajnim rezultatima. Naravno, s ponosom ističemo da je direktorica ove škole, profesorica Fikreta Čobo dio naše armije SUPER ŽENA i posebne čestitke upućujemo baš njoj!

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!