Već nekoliko mjeseci smo živjeli odvojeno i nisam dozvolila da me vrati nazad. Djeca i ja smo živjeli ugodno u kući mojih babe i dede. Tu smo došli jedno popodne dok je on bio na poslu. Od tada sam ga vidjela dva puta. Jednom na sahrani, a onda za Novu godinu.

Iako smo živjeli odvojeno, dvoumila sam se oko toga da li treba da tražim razvod. Iako se ponašao loše prema meni, barem sam imala finansijsku sigurnost pokraj njega. Nastavio je da mi svakoga mjeseca daje novac i stalno je tražio da se vratim nazad.

Pored njegovih periodičnih poziva, često sam na Internetu pratila šta radi, jer je bio zaposlen u lokalnoj opštini i stalno sam na sajtu imala informacije o njemu. Jednog jutra sam naišla na članak o njegovoj aferi. Prva reakcija mi je bila pucanje od smijeha. Nije da mi nije bilo teško… Njegova slika kako se grli sa svojom asistentkinjom…

Potrčala sam kod moje bake da joj pokažem članak. „Možeš li da povjeruješ u ovo?“ Mjesecima sam se čudila zašto je odjednom toliko dalek i zašto ga uopšte nije briga za moje potrebe. Znala sam da postoji razlog zašto se osjećam neugodno i neprijatno u svojoj koži. Iako nisam mogla da nađem nikakav dokaz da me vara, znala sam da je moja intuicija nepogrešiva.

Poslije ovog članka na površinu je isplivalo još mnogo stvari o njemu. Saznala sam da ima vanbračnu djecu od kojih se jedno rodilo mjesec dana pred naše vjenčanje. I kako su novinari i mene počeli da pritiskaju za bilo kakvu informaciju i komentar, osjećaj krivice što sam ga napustila iščezao je. Oslobodila sam se.

I zahvaljujem Bogu što sam ga tada napustila. Moj život bi bio još gori da smo još živjeli pod istim krovom kada se saznalo za njegovu aferu. I isplivalo je još mnogo stvari o njemu. Živio je dvostruki život. Kao da ga uopšte nisam poznavala…

Da li sam bila povrijeđena? Da. Ali, imala sam malu djecu o kojoj je trebalo da brinem i taj instinkt me natjerao da prebolim svoje rane i da krenem u drugom pravcu. Pored moje djece, našla sam utjehu i u nastavku moga obrazovanja. Došla sam do svoje magistarske diplome.

Greška u izboru muža proizašla je iz mog lošeg vaspitanja. To sada znam.

Polako ali sigurno, vraćam se svojim korijenima.

To što me je neko prevario, nije me slomilo.

To što sam živjela sa čovjekom kojeg uopšte nisam poznavala, nije me slomilo.

Četiri godine kasnije ja sam ponovo srećna i živim miran život.

Jedna teška, ali naučena lekcija.

Izvor: crnobelo.rs

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!