Psiholozi se slažu da je nesigurnost jedan od najčešćih uzroka ljubomore – kako u same sebe, partnera tako i u vezu uopšte. Bez obzira koliko je muškarac pun samopouzdanja, neki „klasični“ potezi žena u njemu će probuditi „posesivnog“ Kristijana Greja.

Žene sa ovim osobinama su puno uspješnije u ljubavi i poslu!

1. Flertovnje s drugim muškarcima

Igranje kosom i pućenje usana samo su dio dobro poznatih poteza iz zavodničkog arsenala svake žene. Flert može biti posve bezopasan čin pitome zabave, ali ponašate li se ovako s muškarcima na nekom događanju pred partnerom, imajte na umu da njemu neće biti drago.

2. Smijanje tuđim šalama

Ako je nešto smiješno, vi ćete se nasmijati, i to je posve normalna reakcija. Možda ne razmišljate da li je šalu ispričao muškarac ili žena, vaš partner će zasigurno primijetiti pol vic-majstora. Pogotovo ako mu često spominjete kako volite njegove šale, a duhovitost smatrate jednim od kvaliteta kod jačeg pola.

3. Obožavanje muških zvijezda

Vašim prijateljicama vjerovatno je simpatično kada se pretvorite u neobuzdanu tinejdžerku dok govorite o Njuu Džekmanu ili Džerardu Batleru, ali vaš partner ne želi da sluša hvalospjeve o drugim muškarcima bez obzira na to što žive na drugom kraju svijeta.

4. Spominjanje muških kolega

On želi da čuju detalje iz vašeg poslovnog života, ali ne i rečenice koje započinju sa: „Ivan je danas ispričao tako dobar vic”. Ako spominjete muške kolege u pozitivnom svjetlu, govorite njihova puna imena, ili kažite Ivan s posla i tako smanjite intenzitet „prisnosti“.

5. Dopisivanje s drugim muškarcima

SMS dopisivanje ili putem društvenih mreža s drugim muškarcima njega dovodi do „ludila“. On se ne osjeća prijatno što vodite neki zasebni život u digitalnom prostoru, u kojemu su sve opcije otvorene.

6. Imate muškog najboljeg prijatelja

Koliko god vaš odnos bio platonski, partner će sumnjati da će to prijateljstvo jednog dana proizaći u nešto drugo. Krivicu svalite na svu silu romantičnih komedija u kojima najbolji prijatelj tik prije odavne špice shvati da mu je ljubav života cijelo vrijeme stajala ispred nosa.

7. Spominjanje dobrih starih vremena s bivšim

Ako ne želite da se vaš partner pita jeste li još uvek romantično zainteresirani za svog bivšeg dečka, nemojte ni tog muškarca spominjati u partnerovom društvu. U stvari, nikada nemojte spominjati bivšeg u njegovom društvu!

8. Kada provodite slobodne dane bez njega

Odlazak na godišnji odmor s prijateljima, odnosno bez partnera za njega je jasan znak da ne volite da provodite duže vremena u njegovom društvu.

9. Kada idete na zabave bez njega

Ako idete na zabave samo sa svojim prijateljicama ili s poslovnim kolegama, a pri tom objavljujete razuzdane fotografije na svojim profilima po društvenim mrežama, znajte da će on osjetiti povrijeđenim – i ljubomornim.

10. Kad radite prekovremeno

Neočekivani prekovremeni rad do kasnih večernjih sati univerzalni je okidač ljubomore kod oba pola. To vam je jasno, zar ne?

 

 

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!