Psiholozi se slažu da je nesigurnost jedan od najčešćih uzroka ljubomore – kako u same sebe, partnera tako i u vezu uopšte. Bez obzira koliko je muškarac pun samopouzdanja, neki „klasični“ potezi žena u njemu će probuditi „posesivnog“ Kristijana Greja.

Žene sa ovim osobinama su puno uspješnije u ljubavi i poslu!

1. Flertovnje s drugim muškarcima

Igranje kosom i pućenje usana samo su dio dobro poznatih poteza iz zavodničkog arsenala svake žene. Flert može biti posve bezopasan čin pitome zabave, ali ponašate li se ovako s muškarcima na nekom događanju pred partnerom, imajte na umu da njemu neće biti drago.

2. Smijanje tuđim šalama

Ako je nešto smiješno, vi ćete se nasmijati, i to je posve normalna reakcija. Možda ne razmišljate da li je šalu ispričao muškarac ili žena, vaš partner će zasigurno primijetiti pol vic-majstora. Pogotovo ako mu često spominjete kako volite njegove šale, a duhovitost smatrate jednim od kvaliteta kod jačeg pola.

3. Obožavanje muških zvijezda

Vašim prijateljicama vjerovatno je simpatično kada se pretvorite u neobuzdanu tinejdžerku dok govorite o Njuu Džekmanu ili Džerardu Batleru, ali vaš partner ne želi da sluša hvalospjeve o drugim muškarcima bez obzira na to što žive na drugom kraju svijeta.

4. Spominjanje muških kolega

On želi da čuju detalje iz vašeg poslovnog života, ali ne i rečenice koje započinju sa: „Ivan je danas ispričao tako dobar vic”. Ako spominjete muške kolege u pozitivnom svjetlu, govorite njihova puna imena, ili kažite Ivan s posla i tako smanjite intenzitet „prisnosti“.

5. Dopisivanje s drugim muškarcima

SMS dopisivanje ili putem društvenih mreža s drugim muškarcima njega dovodi do „ludila“. On se ne osjeća prijatno što vodite neki zasebni život u digitalnom prostoru, u kojemu su sve opcije otvorene.

6. Imate muškog najboljeg prijatelja

Koliko god vaš odnos bio platonski, partner će sumnjati da će to prijateljstvo jednog dana proizaći u nešto drugo. Krivicu svalite na svu silu romantičnih komedija u kojima najbolji prijatelj tik prije odavne špice shvati da mu je ljubav života cijelo vrijeme stajala ispred nosa.

7. Spominjanje dobrih starih vremena s bivšim

Ako ne želite da se vaš partner pita jeste li još uvek romantično zainteresirani za svog bivšeg dečka, nemojte ni tog muškarca spominjati u partnerovom društvu. U stvari, nikada nemojte spominjati bivšeg u njegovom društvu!

8. Kada provodite slobodne dane bez njega

Odlazak na godišnji odmor s prijateljima, odnosno bez partnera za njega je jasan znak da ne volite da provodite duže vremena u njegovom društvu.

9. Kada idete na zabave bez njega

Ako idete na zabave samo sa svojim prijateljicama ili s poslovnim kolegama, a pri tom objavljujete razuzdane fotografije na svojim profilima po društvenim mrežama, znajte da će on osjetiti povrijeđenim – i ljubomornim.

10. Kad radite prekovremeno

Neočekivani prekovremeni rad do kasnih večernjih sati univerzalni je okidač ljubomore kod oba pola. To vam je jasno, zar ne?

 

 

Komentari

Komentari

Nema više članaka