Sjajna, intenzivna i predivna boja nakon izlaska od frizera je pravi san snova. Ali, već nekoliko pranja kasnije se ista ta boja izgubi. Donosimo savjete kako uspješno i pametno izbjeći takav problem.

Normalno je da boja na kosi izblijedi s vremenom, a ako je tretirate peglanjem i vrućim sušilima za kosu, boja će izgubiti na intenzitetu još i brže. Stoga donosimo nekoliko odličnih trikova s kojima ćete duže imati fantastičnu kosu kao da ste upravo izašli iz salona.

# Manje šamponiranja

Manja količina šampona za vrijeme pranja i korištenje hladne vode nhaučno dokazano produžuju trajanje boje. Za one malo hrabrije savjetuje se da svako drugo pranje obave samo pomoću vode i u potpunosti preskoče šampon jer će voda ukloniti znoj i prljavštinu, ali sačuvati prirodna ulja na tjemenu kose.

# Preparati koji će očuvati boju

Posebni šamponi i regeneratori koji održavaju boju duže sjajnom i intenzivnom također su odlična investicija.

# Klonite se crvene boje

Crvena boja za kosu blijedi puno brže od ostalih nijansi i stoga se umjetnim crvenokosima savjetuje korištenje suhih šampona i rjeđih pranja kose kako bi održale svoju boju.

# Koriste kapicu za tuširanje

Da, možda ćete izgledati kao prava retro bakica, ali za vrijeme tuširanja koristite kapu kako bi spriječili nepotrebno namakanje vodom koje će isprati boju s kose.

# Dubinska regeneracija kose

Pokušajte uvesti rutinu da barem jednom sedmično dubinski nahranite kosu kvalitetnom maskom koja će joj vratiti podatnost i sjaj, a rezultat će biti intenzivna boja i zdrava kosa.

# Izbjegavajte proizvode s alkoholom

Šamponi i regeneratori koji u sebi sadrže alkohol, baš kao i sprejevi i gelovi za kosu iznimno su agresivni i ‘nagrizaju’ boju kose te dovode do njenog bržeg ispiranja.

# Smanjite toplinu na minimum

Kosu često ‘maltretiramo’ vrućim sušilima, peglama i figarom i tako uništavamo samu boju, ali i zdravlje kose i ona postaje ispucana i gubi sjaj.

# Ne pretjerujte

Iako ti je baš ta smeđa nijansa fantastična i vjerujete kako ste pronašli boju svog života, nemojte pretjerivati s konstantnim bojanjem jer ćete si uništiti i isušiti kosu. Preporučeno bojanje je svaka dva mjeseca kako bi se kosa održala zdravom i vitalnom.

Izvor: 100posto.hr

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!