Nova studija u časopisu Arhivi seksualnog ponašanja dokazala je da se muškarci zaista više lože na žene koje nose visoke štikle. Autor studije je Nikolas Gegen, sa odeljenja za istraživanje društvenog ponašanja na Univerzitetu u Bretanji.

Sproveo je tri eksperimenta sa Francuskinjama koje su bile isto obučene – uske crne suknje i bijele košulje. Takođe, sve su bile brinete, jer su prethodna istraživanja pokazala da muškarci češće prilaze plavušama nego brinetama. Jedina razlika između njih bila je u visini potpetice koje su nosile.

U seriji eksperimenata, Gegen je koristio učesnice kao naučni mamac za otkrivanje reakcija muškaraca
.
U prvom eksperimentu, kada je 19-godišnja žena prilazila muškarcima starosti između 25 i 50 godina, tražeći njihovu pomoć u anketi za istraživanje ravnopravnosti polova, najviše odgovora dobila je kada je nosila visoke štikle – čak 83 posto muškaraca pristalo je da provede sa njom 4-5 minuta u odgovaranju na pitanja, u poređenju sa upola manje – 47 posto kada je nosila niske štikle. To nije iznenađujuće, zar ne?

Šta mislite, da li su i žene u istom procentu reagovale na druge žene koje nose visoke štikle? U istraživanju koje je rađeno, 4 žene prilazile su muškarcima i ženama i pitale ih da učestvuju u anketi za istraživanje o navikama u ishrani. Opet, muškarci su najbolje reagovali na žene u visokim štiklama – 82 posto njih. Međutim, dame nisu pale na to. U prosjeku 33 posto žena pristalo je na anketu, bez obzira na visinu potpetice.

Zašto su muškarci otvoreniji za žene u visokim štiklama? Kako bi testirao hipotezu, Gegeb je rekao ženama da dok hodaju ulicom slučajno ispuste svoju rukavicu.

Nevjerovatnih 93 posto muškaraca potrčalo je za ženom u visokim štiklama da joj vrati rukavicu, u poređenju sa 62 posto onih koji su to radili kada je žena bila u niskim štiklama.

U trećem eksperimentu, istraživači su željeli da utvrde da li visoke potpetice zaista toliko privlače muškarce. Strateški, žene su sjedjele za šankom u tri bara tako da se vide njihove štikle.

Kao muškarac, više volim da vidim ženu u visokim štiklama, kao i mnogi muškarci u Francuskoj“, kaže Gegen.

Šta je to toliko seksi u visokim štiklama? Gegen krivi medije za promovisanje modela žene u visokim potpeticama kao imperativ seksepila i dobrog izgleda. Tačno je, međutim, da štikle mijenjaju način na koji žena hoda (elegantnije hoda žena na visokim štiklama).

Rezultati su pokazali da su visoke potpetice povezane sa seksepilom, atraktivnošću, grudi izgledaju privlačnije, žena je ljepša i izgleda kao da ima više samopouzdanja“,  ističe Gegen.

Izvor: cosmopolitan.rs

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!