Mršavljenje nije nemoguće! To dokazuje pet žena koje su stavile izazov ispred sebe i počele da rješavaju problem sa kojima su se godinama neuspješno borile. Evo u čemu je njihova tajna….

Ako se na vašoj must do listi za 2016. godinu nalaze stavke poput: dovesti svoje tijelo u formu, promijeniti način ishrane i skinuti nekoliko suvišnih kilograma, onda je pravo vrijeme da počnete da radite na tome.

Kako biste znali odakle tačno da krenete, važno je da pronađete jedinstven program koji će odgovarati vašim životnim navikama, opštem zdravstvenom stanju, spolu i godištu, koji će dati vrhunske rezultate!

Zato smo pronašli priče pet “običnih” žena koje su izgubile na težini…

Nastavite da čitate i počnite da zapisujete!

Uz pomoć video treninga, prilagođenih za vježbanje kod kuće

“Dva mjeseca prije početka moje fitnes priče, bila sam na dugačkom i iscrpljujućem putovanju Azijom. Usljed stalnog pokreta imala sam krajnje nezdravu ishranu, i tada sam najgore izgledala u svom životu.

Inače, uvijek sam bila veoma aktivna osoba i voljela sam da radim, ali zbog posla i putovanja došla sam do tačke kada više nisam bila zadovoljna sobom i svojim izgledom. Našla sam Ashy Bine i Kayla Itsine programe koji se bave mentalnim zdravljem i filozofijom zdravog života, koji su me naučili da zdrav život podrazumijeva mentalnu i emocionalnu promjenu.

Moj fitnes program se zove Ashy Bine 28-dnevni izazov. Program uključuje vježbe sa objašnjenjima i video zapisima, kao i planom ishrane. Vježbe u okviru tog programa traju oko sat vremena, ali kada ovladate tehnikom i potezima, trening postaje malo kraći.

Nakon završetka ovog izazova, vidjela sam ogromne promjene i željela sam da nastavim u istom smjeru. Kupila sam Kayla Itsine Bikini Body Guide, koji je bio nešto drugačiji. On se zasnivao na jutarnjim šetnjama i treninzima sa otporom, koji sam radila tri puta nedeljno. Pored treninga visokog inteziteta, promijenila sam i ishranu, koja se fokusirala na unos proteina, kao i odgovarajućih ugljenih hidrata i masti.

Prije početka prvog treninga, imala sam 61 kilogram, a sada imam 52, što znači da sam izgubila 9 kilograma! U toku ovog perioda primijetila sam ogroman rast energije, sreće i samopouzdanja! To je tako nevjerovatan osjećaj, sada ponovo poštujem i volim svoje tijelo.” – Carly, 26

Uz pomoć Cross fit treninga

“Pokušala sam sa raznim teretanama i dijetama, ali mi je bila potrebna potpuna promjena načina života kako bih uspijela da dobijem rezultate. Volim skijanje, tako da kada sam otkrila Cross fit, zaljubila sam se istoga trena u njega.

Uz pomoć svojih trenera, počela sam da mijenjam svoju ishranu, koja se zasnivala na Paleo dijeti. U posljednjih godinu dana sam izgubila oko 30 kilograma, i moram da priznam da to radim sporije jer smatram da je bolje mršaviti polako i na dugoročnom planu. Možda bih i voljela da smršam preko noći, ali znam da je ova opcija mnogo bolja za zdravlje. Zahvaljujući Cross fit treninzima, moje tijelo je sada mnogo jače.” – Melissa, 34

Uz pomoć Jenny Craig programa za mršavljenje

“Imala sam problem sa težinom cijeli svoj život, a kao odrasla osoba, prije nego što sam dobila prvo dijete, imala sam 98 kilograma. Poslije moje treće trudnoće pokušala sam da smršam, ali to nije bilo ni blizu onoga što mi je bilo potrebno. Pitala sam se kako mogu da budem ovoliko nesrećna kada imam troje divne djece i nevjerovatnog muža. Onda me je moja mama ohrabrila da se pridružim grupi Jenny Craig. Bila sam uplašena i bilo me je sramota. Pogotovo onda kada sam morala da stanem na vagu, i u sljedećem trenutku vidjela da imam 145 kilograma. Tada sam shvatila da zaista treba da pristupim programu.

Jedan aspekt Jenny Craig programa koji je bio presudan za moj uspjeh je činjenica da sam imala svog ličnog konsultanta za mršavljenje, koji je bio moj mentor, navijač i nastavnik, koji me je ohrabrivao na mom putu mršavljenja. Prema programu imali smo tačan meni, koji se zasnivao na tri obroka i tri užine dnevno. Pri tome, mogla sam da dodam dosta povrća u svoju ishranu, jer mi je ono pomogalo da suzbijem glad tokom dana.

Izgubila sam 55 kilograma za oko 19 mjeseci, a moj život se, u pozitivnom smislu, mnogo promijenio. Sada sam postala uzor u mojoj porodici. Od morbidno gojazne osobe, postala sam zdrava.” – Linday, 29

Uz pomoć organske ishrane

“Prije sam umjela da se ugojim 13 kilograma preko normalne tjelesne težine, od prejadanja i loše ishrane. Vjerujem da je prekomjerna težina jasan signal da postoji neravnoteža u tijelu, umu i navikama, odnosno da je moje gojenje jednostavno simptom većeg problema, koji su krije u korijenu ponašanja i nutritivne ishrane. Takođe, vjerujem u holistički pristup održavanja zdrave tjelesne težine. Ishrana je glavni dio, ali je meni pri mršavljenju pomogla praksa aštanga joge.

Pored toga, promijenila sam i način ishrane. Sada jedem organsku hranu, izbjegavam mlijeko, brašno, šećer i obrađenu hranu. Pijem zeleni sok, a svakodnevno dan započinjem sa smoothie napitkom kojim pravim sa domaćim nezaslađenim mlijekom od badema, zeljem, avokadom i acai bobicama. Za ručak obično jedem salatu, a dan završavam sa zdravom večerom koju pripremam kod kuće.” – Leah, 34

Uz pomoć kikboksinga

“Kao i većina ljudi kako sam starila, tako su se kilogrami gomilali. Nisam bila zadovoljna fizičkim izgledom, ali pored toga nisam ni emotivno. U prošlosti sam koristila programe vježbi za trening kod kuće, brzo hodanje, trening otpora i kardio vježbe, zajedno sa brojanjem kalorija. Sa godinama, moj metabolizam je bio sve usporeniji, tako da mislim da su svi ti napori spriječili dalje gomilanje kilograma, ali nisu pomogli da se riješim viška.

Zato sam riješila da se pridružim I love kickboxing grupi kako bi ublažila stres koji se gomilao u mom životu u proteklih godinu dana, dok mi je težina bila u drugom planu.

Tako da je mršavljenje bilo samo fantastičan bonus! Izazov koji je trajao 45 dana me je motivisao da ostanem na pravom putu i da oborim lični rekord. Od početka kik boks programa, izgubila sam sedam kilograma za tri mjeseca, i onda sam održavala kilažu dodatnih četiri mjeseca. Tada sam shvatila da imam mnogo više energije i samopouzdanja. Takođe, nivo stresa sam značajno smanjila i osjećala sam se tako jakom, kao da sam sposobna da se nosim sa bilo čim u svom životu. ” – Loren, 36

Izvor: elle.rs

 

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!