Koji kilogram viška nije ništa strašno, ali neki muškarci misle drugačije. Kažu da bi ostavili partnericu ako bi vaga pokazala nešto veći broj nego kad su se upoznali. Hoćemo li ih zatući sada ili odmah? Ili… Cure, šta radite s njima???

Jedna nedavno provedena anketa internetskog portala za traženje partnera otkrila je da bi trećina muškaraca ostavilo djevojku ako bi ova dobila nekoliko kilograma. Helou? Šta? Kakvi su to tipovi? Kakva je to veza? Ovo su naši komentari. No kako bilo, na spomenutom portalu Elitepartner čak je 23% anketiranih muškaraca priznalo kako ne bi mogli živjeti s tim da partnerica za vrijeme veze dobije veći broj kilograma. Očito, fizičke promjene očito nisu dobrodošle…

No dakle, kako da ovo objasnimo? Ipak je to stranica za dejtanje – velik dio muškaraca tamo zanima samo fizički dio veze. Drugo, kako ovdje ne govorimo o dugim, stabilnim i zrelim vezama (možda to tek jednog dana postanu, ali na početku to nikako nisu) pretpostavljamo da nema puno privrženosti, lojalnosti partneru ni ostalik dubokih osjećaja. Inače, možeš li zamisliti da te tvoj dugogodišnji dečko, partner, muž ostavi jer si dobila pet kilograma? Pa barem pola veza i brakova bi onda puklo, posebno ako i MI počnemo ostavljati NJIH kad nabace stomak.

Ukratko, ovo ćemo mišljenje uzeti s rezervom, ne misle valjda to valjda i toliki “obični” muškarci oko nas i s nama. Donosimo mišljenje dvojice mladića smatraju li da je debljanje dovoljan razlog za prekid veze. Naravno, debljanje često djeluje i na ličnost. S druge strane, neke promjene u životu mogu djelovati na čovjeka tako da se udeblja.

Je li debljanje partnerice razlog za prekid veze?

„Dakle, smatram kako svako smije i treba izgledati onako kako želi, pa nekoliko kilograma viška nije razlog za prekid. Međutim, ako žena izgubi životnu radost i ne pazi više na sebe, e to je već valjan razlog za prekid veze. U tom slučaju ne štima više ni izgled, a niti ličnost.“  Robert, 24

„Debljanje uglavnom sa sobom nosi i promjenu osobina… Onda postane teško pa je bolje prekinuti.“  Mladen, 22

Dakle, možemo zaključiti kako je općenito u vezi glavna ličnost – i dok god na nju ne utječe dobijanje ili gubljenje kilograma, ništa se neće promijeniti u vezi.

Izvor: Miss7

 

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!