Tradicionalnim paljenjem prve svijeće na Manduševcu ove godine 2. decembra počinje Advent u Zagrebu. Istu večer otvoriti će se i Ledeni park na Tomislavovu trgu, kao i Advent na Zrinjevcu, na Europskom trgu… Idući dan, 3. decembra proslava se prebacuje na Gornji grad, na kojem će i ove godine zaživjeti Plato Gradec, Strossmayerovo šetalište, Vranicanijeva poljana, a do stare jezgre vodit će u božićnom stilu uređeni Tunel Grič.

Ove godine odlučili su smanjiti broj lokacija u odnosu na lani, rekla je direktorica TZ Zagreba Martina Bienenfeld, pa su se više fokusirali na centar grada. Noviteti ove godine su Advent u Hrvatskom željezničkom muzeju, u kojem će se otvoriti tematska izložba u muzejskom poštanskom vagonu, a vrata svog ureda otvorit će i predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović. – Od 2. do 23. decembra, petkom i subotom, moći će se obići vila Prekrižje, a za tu je priliku Grad Zagreb formirao i posebnu liniju s Kaptola – rekla je Martina Bienenfeld. U Advent će se “uključiti” i A. G. Matoš, oko čijeg će kipa postaviti ugostiteljske kućice, a ukrasit će i Marićev prolaz.

Fuliranje će iz Tomićeve i Kurelčeve preseliti na Strossmayerov trg. Promotivna kampanja vezana uz Advent u Zagrebu na stranicama društvenih mreža Hrvatske turističke zajednice počela je prije deset dana, dodao je direktor HTZ-a Kristjan Staničić, i već su zabilježili tri miliona pregleda. Ove godine, rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, naglasak je bio na još boljoj kvaliteti kako bi i ove godine Zagreb osvojio titulu najbolje božićne destinacije. Glasanje na stranici European Best Destinations počinje 1. i traje do 11. decembra.

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!