Mihai Daniku svakog vikenda sa svojim prijateljima odlazi u lokalni kafić u Albesti, Rumunija. Prije dvije sedmice nije se probudio u svom krevetu, poslie burne i pijane noći, već u Londonu.

Mihai iz Rumunije i dalje ne može da dođe sebi od šoka. Jedne večeri je bio zagrljen sa svojim prijateljima i čašom piva, a sljedećeg jutra je bio 2.500 kilometara udaljen od svog doma. Posljednje čega se sjeća je da je pričao sa svojim društvom kako želi da nađe posao, a onda je zavladao mrak u njegovom umu.

Rumun se probudio u Londonu prekriven modricama i ogrebotinama. Nije bio siguran gdje se nalazi, ali je ostao u čudu kad je shvatio da svi oko njega govore engleski jezik. Lokalni policajci su ga odveli u “Whipss Cross Hospital” gdje se otreznio i gdje se trenutno oporavlja od povreda.

Adina Kostaš, medicinska sestra, objavila je njegovu priču na Facebook-u kako bi stupila u kontakt sa ljudima iz Rumunije koji ga poznaju.

Pronađen je pijan i pretučen. Rekao mi je da ne poznaje nikoga u Londonu. Ako ga neko poznaje nek mi pošalje poruku”.

Lokalni mediji u Rumuniji su prenijeli Mihaiovu priču. Njegove komšije su izjavile za medije da je živio sa djevojkom i djecom u kući njegovih roditelja. Posljednji put su ga vidjeli kad je otišao u kafić i nakon toga mu se gubi svaki trag.

“Fin je momak, ali mnogo pije. Nismo iznenađeni ovom pričom”, izjavile su komšije.

Mihaiovi zemljaci su se našalili na društvenim mrežama da je bio na pijanci koja je trajala nedelju dana, a ne jedno veče, pa je u međuvremenu došao na ideju da otputuje negdje daleko.

Nadležni organi u Albesti uskoro će vratiti nesretnog momka kući koji još uvijek ne može da se seti šta se desilo.

Manje vina, manje vina.

Izvor: Noizz.rs

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!