Met Gala je prvi put održan četrdesetih godina prošlog stoljeća, a cilj mu je bio okupiti američku visoku klasu koja bi potom donirala određene iznose njujorškom Metropolitan Museumu.

Stuart C. Wilson

Za jedan od najvećih modnih događaja u godini rezerviran je prvi ponedjeljak u svibnju, a Met Gala bal označava službeni početak otvaranja godišnje izložbe kostima u Muzeju suvremene umjetnosti u New Yorku, čuvenom Metropolitanu. Ulaznica za ovaj glamurozni događaj dosad je stajala 25 000 dolara, a ove će godine za svečanost trebati izdvojiti 30.000 dolara. Sva prikupljena sredstva odlaze u dobrotvorne svrhe.

Profimedia

Profimedia

Organizacije događanja 1999. godine prihvatila se urednica časopisa Vogue, Anna Wintour i u potpunosti ga transformirala. Ona će i 2018. biti glavna domaćica glamuroznog događaja.

Po pisanju Forbesa prošle je godine uspjela prikupiti 12 milijuna dolara, a od 1999. čak 150 milijuna dolara.

Svake godine tema bala je drukčija, a najveće svjetske zvijezde trude se što vjerodostojnije pratiti temu, no istodobno pokazati glamur u pravom smislu riječi.

Reuters

Reuters

Ovogodišnja je tema “Heavenly Bodies: Fashion and the Catholic Imagination”, odnosno “dijalog između mode i sakralne umjetnosti” katoličkog nadahnuća, stoji u priopćenju muzeja.

Reuters

Reuters

“Na izložbi će se pokušati povući paralela između liturgijskog ruha, osobito niza papinskih mantija posuđenih iz Vatikana, sakralnih umjetničkih djela, među kojima ih 50 stiže ih Sikstinske kapele i modnih kreacija inspiriranih katoličkim obilježjima”, stoji u priopćenju.

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!