Ako vaše grudi nisu posve jednakog oblika i veličine – ne očajavajte, to je sasvim normalno.

– Za žene je uobičajeno da imaju različit oblik i veličinu dojki, a ne savršeno simetrične grudi – kazao je dr. Nazanin Khakpour, kirurški onkolog specijaliziran za rak dojke u Moffitt centru za karcinom.

– Grudi su sestre, a ne blizanke – kazao je. Stoga budite uvjereni kako su vaše asimetrične dojke nešto potpuno prirodno. No zašto je jedna veća, a druga manja? Kao i mnoge druge tajanstvene stvari vezane uz naše tijelo, asimetrične grudi ovise o mnogo faktora, piše Reader's Digest.

Nejednake grudi često su naslijeđene, tvrdi dr. Sherry Ross, stručnjakinja za zdravlje  žena u zdravstvenom centru Providence Saint John u Santa Monici. Dakle, ako su grudi vaše majke i bake različite – vjerojatno su i vaše. Također, gubitak i dobivanje na težini igra veliku ulogu.

Budući da su grudi djelomično sastavljene od masnog tkiva, njihova se veličina može promijeniti s vašim variranjem na težini. Nejednake grudi mogu biti znak skolioze (zakrivljenosti kralježnice). Ali ne brinite, genetika i promjene tjelesne težine mnogo su češći uzroci asimetrije.

I dalje biste trebali obratiti pozornost ako vaše grudi odjednom postaju asimetrične, pogotovo ako se pojavljuju i drugi simptomi – poput povlačenja kože ili zadebljanja, te promjena boje dojke – to upućuje na karcinom.

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!