Mlad/a si, želiš zakoračiti u svijet medija i pravog, objektivnog novinarstva? Ili možda već koračaš stazama koje vode ovo društvo do pozitivnih promjena i koje hode ka istini koju javnost želi, treba i mora da čuje?

Onda je ovo pravi poziv za tebe!

Zašto “treba” biti član ONAuBiH-a??

Omladinska novinska asocijacija u Bosni i Hercegovini od davne 2007. godine odgaja mlade novinare i novinarke u profesionalce koji svojim pričama svakodnevno mijenjaju mišljenja i osjećanja ljudi, te  mnogim mladim ljudima omogućava da kroz medijski aktivizam liječe male rane i velike bolesti našeg društva.

Vrata ONAuBiH-a su stalno otvorena za nove članove, potrebno je samo da popunite ovaj aplikacioni formular, no prvo da vas pobliže upoznamo s našim radom i damo vam još nekoliko razloga da pristupite našoj mladoj medijskoj i novinarskoj ekipi.

ONAuBiH, krovno tijelo omladinskih medija u Bosni i Hercegovini, nevladina je organizacija koja ove godine slavi svoj deseti rođendan. Vođena svojom misijom da kroz obrazovanje, informisanje, kritičko izvještavanje, te pružanje medijskog prostora bez cenzure i političkih pritisaka radi na unaprijeđenju kvalitete medija u Bosni i Hercegovini. Tokom ovih godina, ONAuBiH je preuzela veliki zadatak i trnovitim putem kojim se teturaju svi mediji u Bosni i Hercegovini izrodila nekoliko velikih projekata. Prije svega, osnovni zadatak Omladinske novinske asocijacije je da podučava mlade ljude, da im da alat i da ih osposobi da se sami, ali u sigurnom krilu ove organizacije, izbore i donesu mišljenja mladih u javni diskurs!

Mi smo mlada, pozitivna, ambiciozna, kreativna ekipa koja tačno zna šta hoće i kakvim putevima treba da stigne do cilja! Ti putevi su krivudavi i ponekad puni prepreka, zato trebamo pojačanje da ih savladamo!

Prijavi se i postani dio ONAuBiH-a, jer #treba!!

Imaš još malo vremena, jer aplikacioni rok ističe SUTRA NAVEČE!

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!