Za neke, energetski pića jedini su način na koji “prežive” naporan dan. Ali, većina ljudi ne razmišlja koje su posljedice toliko kofeina i šećera na njihovo tijelo.

U aprilu, tinejdžer iz Južne Karoline (SAD) iznenada je umro od predoziranja kofeina, koje su energetska pića još pogoršala. Sada je mladi tata po imenu Austin sretan što je preživio nakon što je mjesecima pretjerano pio energetska pića kako bi izdržao naporan radni dan, ali je ostao zauvijek promijenjen, piše “Životni stil“…

Njegova supruga, Brianna, koja je u to vrijeme bila samo samo nekoliko sedmica od rođenja njihovog prvog djeteta, nedavno je na Facebooku podijelila tužnu priču o tome kako se cijeli njen svijet potpuno raspada.

Sara Endres, fotografkinja iz Sacramentom, snimila je niz portreta koji dokumentiraju dnevnu borbu mlade porodice, nakon Austinove hospitalizacije.

“Pozdrav, moje ime je Brianna, i ovo je moja priča …

Ljubav nije mala stvar. To nisu telefonski pozivi, datumi, pa ni sjećanja. Ljubav je znanje da ćete žrtvovati stvari koje niste ni znali da biste mogli žrtvovati. Ljubav je nesebična.

Da li ste ikada osjetili da vam se život trese? Da li ste ikada bili pogođeni tolikim emocionalnim previranjima, do tačke u kojoj sve oko vas postaje nejasno i potreseno? Vaša su uska i na trenutak pomislite kako ne možete ništa učiniti. Ne možete se pomaknuti, ni misliti, ne možete ni reagovati. Ja jesam. Doživjela sam nešto što nikada nisam mislila da ću doživjeti … i to dok sam bila u devetom mjesecu trudnoće s našim prvim djetetom.

Trudnoća je trebala biti jedno od najvažnijih putovanja na koje ćete ikada krenuti. Stvarate novi život. Imate bezuslovnu ljubav za nekoga koga niste ni upoznali. Austin i ja smo bili toliko uzbuđeni što ćemo upoznati našeg dječaka. Dovesti ga kući. Biti porodica.

Kad sam tu večer išla spavati, nisam mogla ni pomisliti da će se cijeli moj svijet raspasti za nekoliko sati. Sjećam se kako me svekrva probudila to juto: ‘Austin je imao nesreću’. Sve što sam znala jeste da je moj suprug u bolnici. Najgori dio? Nisam znala zašto.”

Nakon dva sata vožnje do bolnice, saznala je da je Austin imao krvarenje u mozgu. Zašto? Doktori su zaključili da je ovaj užasan događaj bio posljedica njegove nedavne prekomjerne potrošnje energetskog napitka (navika koju je ‘izgradio’ kad je počeo raditi duže vrijeme i putovati na posao).

Nakon višestrukih operacija, Austinu ima rupu u lubanji, ali je živ. Nakon dvije sedmice života u bolnici, uz Austinov krevet i neprestanu brigu hoće li preživjeti, došlo je vrijeme da rodi njihovog sina.

“Dogodilo se prekrasno čudo dok sam rađala našeg sina. Austin se probudio. Prošlo je sedam dana prije nego sam ga vidjela. Plakala sam gledajući naše dijete, koje toliko liči na svog oca… Kad je imao malo više od dva mjeseca, naš sin je napokon upoznao svog oca. Dan za koji nisam bila sigurna da će ikada doći. To je bio dan kad se u moje srce vratila mala iskrica sreće.”

Brianna sad svaki dan brine o njihovom prekrasnom dječačiću i Austinu. Priprema obroke, radi fizikalnu terapiju, jezičnu i radnu terapiju. Pomaže mu s ličnom higijenom. Pomaže mu hodati. Pomaže mu u svakom vidu njegovog života…

Austin nikad neće biti isti…Njihova priča je zastrašujuća, ali i dokaz postojanja istinske ljubavi i samopožrtvovnosti…

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!