Izgubiti vlastito dijete je iskustvo koje se ne može opisati. Mnogi se s time pokušavaju pomiriti u tišini i jako malo pričaju o toj temi. Javno pokazati svoju tugu? Za mnoge je to nezamislivo.  Fotograf i ilustrator Curtis Wiklund i njegova supruga nažalost su izgubili dijete te su se morali suočiti s nevjerojatnom tugom.

Curtis se na svoj osobit način odlučio nositi s tugovanjem: naslikao je sliku koja će dirnuti svakog promatrača. Sliku koja pokazuje par kratko nakon što su dobili dijagnozu i vijest da je njihovo treće dijete prestalo rasti i da se više ne čuju otkucaji srca.  „To je dan kad smo saznali da smo izgubili dijete.

Čudno je to ovako javno podijeliti, jer to je tiha, tajna stvar. Većina ne priča o tome. Nisam znao što drugo napraviti taj dan, pa sam naslikao ovu sliku. Čini mi se adekvatnije nego išta što bih mogao napisati. A podijelio sam je zato jer se nadam kako će svi koji su u sličnoj situaciji, koji jednako tako pate, znati da nisu sami.“

Dirljive riječi oca trebale bi ohrabriti parove koji prolaze sličnu sudbinu. A to mu je očito uspjelo: u komentarima uz sliku – koja pokazuje par na parkiralištu bolnice kako se grle i plaču – mnogi su napisali kako im je ta scena poznata i kako su se jednako tako osjećali. Također su zahvalni na riječima umjetnika te žele paru puno snage.  Nadamo se kako će Curtis i njegova supruga vrlo brzo opet imati puno razloga za smijeh – i želimo svima koji prolaze kroz ovako teške trenutke – puno snage!

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!