Mnoge majke odgovorno tvrde kako je trudnoća najljepše razdoblje u životu žene. Trudnoća osim potpuno novog iskustva za ženu i novog života kojeg ona nosi, nosi i brojne promjene u organizmu.

Prve promjene u trudnoći žena osjeća u prehrani kroz povećanu potrebu za hranjivim tvarima.

Preporučeni dnevni unos magnezija je 375 mg, poznata je preporuka liječnika trudnicama da povećaju unos magnezija, osobito kada dobiju grčeve u nogama.

Zašto baš magnezij

Magnezij je jedan od najvažnijih minerala za organizam, jer sudjeluje u više od 350 procesa bitnih za pravilno funkcioniranje organizma, od kojih su mnogi vezani za stvaranje energije u stanicama. S obzirom na to da je riječ o mineralu, dakle tvari koja se ne proizvodi u našem organizmu, neophodno je osigurati njegov svakodnevni unos u odgovarajućoj količini, najbolje iz prirodnih izvora, hrane i vode, prirodno bogate magnezijem.

 

Dobar za mamu, ali i za bebu

Također, kako je magnezij potreban majci za sve njene vitalne funkcije, uključujući održavanje zdravih kostiju i zubi, on ima nezaobilaznu ulogu u procesu diobe stanica, čime sudjeluje u rastu i razvoju fetusa.

Kako bi zadovoljilo povećane potrebe, kod nedostatnog unosa magnezija prehranom, tijelo majke će početi crpiti magnezij iz svojih rezervi, od kojih su na prvom mjestu kosti. Upravo zbog toga, majke bi i nakon poroda trebale voditi računa o adekvatnom unosu magnezija.

 

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!