Evo nekoliko savjeta kako da izgledate dobro, čak i kad se tako ne osjećate.

Jesen nam je stigla, a s njom, nažalost, i prehlade, hunjavice i ostale sezonske napasti od kojih gotovo da niko ne može pobjeći. No, to što ćete gotovo sigurno biti bar malo bolesni, ne znači da morate izgledati bolesno. No, ako si ne možete priuštiti da nekoliko dana ostanete kod kuće, odmorite i oporavite imunitet, ovi savjeti mogli bi vam pomoći.

Priuštite si kvalitetne maramice

Ako vas uhvati kihanje i curenje nosa, nemojte škrtariti na papirnim maramicama. Morat ćete stalno ispuhivati i brisati nos, a od jeftinih, grubih maramica koža oko nosa će vam ubrzo postati nadražena, crvena i ispucala. Dakle, uložite u malo kvalitetnije papirne maramice, ekstra mekane i natopljene umirujućim losionom kako biste spriječili ili barem ublažili iritaciju kože.

Hidratacija iznutra i izvana

Kad smo bolesni, naročito ako imamo i povišenu temperaturu, obično smo i malo dehidrirani, što se može odraziti na izgledu kože. Stoga, svakako kupite intenzivnu hidratantnu njegu za lice i nanosite je ujutro i navečer kako biste spriječili prekomjerno isušivanje kože i “ofucan” izgled. Osim toga, na taj način ćete dodatno zaštititi kožu oko nosa od oštećenja koja nastaju stalnim trljanjem. Uz to, ujutro prije nego što krenete na posao, u torbicu, osim papirnih maramica, stavite i bočicu ili tubu s losionom za dubinsku hidrataciju kako bi vam tokom dana bio pri ruci. I, naravno, vodite računa da unosite u organizam dovoljno tečnosti tokom cijelog dana.

Vrećicama čaja protiv otečenih očiju

Ako su vam zbog začepljenog nosa i sinusa oči postale otečene, spavajte s glavom na povišenom kako biste omogućili tekućini da se lakše drenira i otječe iz područja lica.

Protiv vrećica ispod očiju, koje su također česta popratna pojava prehlada i gripa, isprobajte ovaj trik: dvije hladne i vlažne vrećice čaja stavite na oči i lezite tako 15 minuta. Kapci vam više neće biti otečeni, a vrećice ispod očiju će splasnuti.

Ohladite kremu za oči

Kremu za područje oko očiju držite u hladnjaku dok god traje prehlada. Ne samo što će vam pružiti osjećaj osvježenja i olakšanja kad je nanesete na kožu oko očiju, već će i hladna krema pomoći u uklanjanju otečenosti.

Izvor: živim.hr

Komentari

Komentari

Jeste li probali novu aplikaciju "Radio Kameleon" ? Download na Google Play!