Vjerujemo da pamtite dan kada ste zvanično stupili u vezu i da ga redovno proslavljate, ali da li ste se sjetili i ostalih malih godišnjica zbog kojih je vaša veza tako snažna i fantastična?

Prisjetite se važnih datuma, zapišite ih i predložite svom dragom da obilježavate sljedećih pet stvari zbog kojih ćete još više voljeti jedno drugo.

Prvi poljubac je jedan od prvih pokazatelja kompatibilnosti. I iako taj prvi fizički kontakt ne ispadne uvijek najromantičnije, dovoljno je poseban da ga pamtimo zauvijek. Ako slabo pamtite datume, zabilježite kada se to dogodilo jer je to trenutak vrijedan pamćenja.

Prva svađa uglavnom počinje kao pokušaj izbjegavanja grubih riječi koji ne potraje dugo, već svađa vrlo brzo eskalira. Na našu veliku sreću, postoji nešto što se zove seks pomirenja. Jako je bitno to što ste preživeli svađu. A sve dok preživljavate zajedno i ružne, a ne samo lijepe trenutke, imate razloga za slavlje

Prve suze obično slijede nakon prve velike svađe, a prethode seksu pomirenja. Najčešće ste vi ta koja plače, a on je taj koji zamišljeno sjedi i iskreno mu je žao. Jako brzo ponovo se smijete kao da se ništa nije dogodilo, ostajete zajedno, i sve ovo sastavni je dio svake veze. Da, baš svake veze. Opustite se i budite sretni što imate jedno drugo.

Vaše prvo zajedničko putovanje je savršena prilika za istinsko upoznavanje. Kada smo izvan svoje komforne zone, i u potpuno novom okruženju, na površinu u trenutku isplivaju najbolje osobine, ali i najgore mane . Ako ga uspješno preživite kao par, slobodno ga proslavite jer i te kako imate razloga za to!

Prvi seks skoro nikada nije isti kakvim smo ga zamišljali. U stvarnosti on je nespretan, čudnog ritma, neusklađen, simpatičan, nervozan i pomalo smiješan. I on je tek početak pronalaženja savršenog ritma koji vas drži zajedno. Ali je i pokazatelj želje za intimom i ljubavlju.

IZVOR: COSMOPOLITAN.RS

Komentari

Komentari