Sastojci:

70 g čokolade za kuhanje
4 kašike vruće, jake crne kafe
3 jajeta
85 g šećera
350 ml slatkog vrhnja

Priprema:

Čokoladu za kuhanje izdrobiti u sitne komade i staviti ih u vruću jaku kafu, pa je pustiti da se otopi na pari, a zatim je malo ohladiti. Jaja razdvojiti. Žumanca i 75 g šećera sipati u činiju i umutiti mikserom.

150 ml slatkog vrhnja čvrsto umutiti. Zatim dodati u krem ohlađenu mješavinu čoklade i kafe i na kraju umiješati šlag.

Čvrsto ulupati bjelanca i pomiješati ih sa kremom od čokolade i kafe. Masu sipati u činiju i hladiti je u frižideru oko tri sata.

Zatim iz moussa uz pomoć 2 kašike vaditi nokle i po 2 stavljati na tanjiriće. Ostatak pavlake čvrsto umutiti sa preostalim šećerom i ukrasiti desert. Mousse možete posuti i bombonama sa ukusom kafe, listićima mente ili sjeckanim bademom.

 

Izvor: ljepotaizdravlje.ba

Komentari

Komentari

Nema više članaka