Niti jedan roditelj svom djetetu ne želi zlo, na sve načine se trudi da ga izvede na pravi put sa svim naučenim životnim lekcijama važnim za uspješan i sretan život.

Ejmi Bet Gardner je mlada majka koja je na efikasan način svoju kćerku podučila važnoj životnoj lekciji, a evo i kako.

Ejmi je razgovarala sa svojom jedanaestogodišnjom kćerkom noć prije nego što je ona krenula u školu te na svom fejsbuk profilu objavila fotografiju iscjeđene paste za zube uz obrazloženje

Ponosna majka pripremila je kćerku za  najvažni dan u njenom životu novim ruksakom, uniformom i odjećom, a onda je uslijedio najvažniji zadatak. Ispred kćerke je stavila tanjir i pastu za zube uz  molbu da je istisne na posudu ispred nje.

Kada je mala Briona uradila traženo, majka je zamolila da iscjeđenu pastu ponovno vrati u tubu, na šta je djevojčica zbunjeno zamucala kako je to nemoguće, jer pasta nikada neće biti ista kao prije.

Majka se osmijehnula i prenijela poentu svega, pasta je pretstavljala vrijednost tvojih riječi, koje kada su izgovorene više se nikada neće moći povući, one nekada imaju snagu života i smrti zato ih treba pažljivo koristiti. Iako će u školi uvijek biti onih koji će ogovarati i vrijeđati potrebno je ostati dostojan sebi i pažljivo birati svoje riječi, neka to uvijek budu one naljepše.

Ovakva poruka je doživjela ogromnu popularnost na društvenim mrežama, Mnoge pohvale, ali i kritike da je svoju kćerku odavno trebala naučiti pristojnosti.

Ali ono što se ne zna jeste da su Ejmi i njen muž usvojili Brionu prije dvije godine, odnosno kada je ona imala devet. I sigurno joj prenijeli poruku koja će je pratiti na svakom koraku njenog žvota.

Komentari

Komentari