“Vizuelno stvaranje ne bavi se samo komunikacijom već i sposobnošću postavljanja naših ideja u tuđe umove te, izražavanja i razumijevanja koncepata daleko iznad onoga što možemo objasniti riječima. To je ono što je stvorilo moderan svijet i što ga okreće. Danas prosuđujemo o svojim prethodnicima na temelju simbola i slika koje su ostavili za sobom. Jesmo li se zaboravili zapitati kako će nas suditi i po kojim slikama će nas se prisjećati?!Ova univerzalna snaga umjetnosti je u rukama kreativaca i umjetnika, ali ona dolazi sa odgovornošću. Samo šačica pojedinaca ima sposobnost stvaranja vizualnih slika… slika dovoljno snažnih za dokumentaciju vremena u kojem živimo.”

 

U prepunoj dvorani “Radionica” na jubilarnom desetom Weekend Media Festivalu u Rovinju danas, 23.9.2017. god. je održana prezentacija pod nazivom “Kreativci svijeta ujedinite se: budućnost oglašavanja je umjetnost a budućnost umjetnosti je oglašavanje”.

Ona na šta smo izrazito ponosni je činjenica da je moderatorica i prezentatorica ove radionice bila Edina Selesković, naša konceptualna umjetnica i ujedno Super Žena. Veliko interesovanje izazvala je postavka Think Freedom koja je sve vrijeme trajanja festivala bila izložena na festivalskom trgu a potvrda tom je niz fotografija prisutnih a koje su preplavile društvene mreže.

Panelisti su bili Sarita Vujković (Direktorica Muzeja savremene umjetnosti RS u Banja Luci), Tadej Glažaj (Dodekan i arhitekta sa Fakulteta za arhitekturu Ljubljana), Yane Čalovski (Vizuelni umjetnik iz Makedonije), te se putem Skype-a u diskusiju uključio Koan Jeff Baysa (Liječnik, nezavisni kustos i osnivač Honolulu Biennal Foundation).

Prisutni su od samog početka prezentacije sa velikom pažnjom pratili put THINK FREEDOM-a priču o umjetnosti ali i njenom marketinškom razvoju a da je ovaj projekat na pravom putu dokazao je gromoglasni te, višeminutni aplauz na samom kraju.

Prenosimo vam dio emocija galerijom fotografija.

 

 

 

Komentari

Komentari