Ljubav prema cipelama rodila se u djetinjstvu, ali je svoj san tek prije dvije godine uspjela realizirati. Tako govori Zerina Gegić, vlasnica tuzlanske firme „ZiZZa“, koja se bavi proizvodnjom ručno rađene obuće, a odnedavno i torbi i novčanika.

Dvadesetpetogodišnja diplomirana ekonomistica ne vodi samo firmu. Zerina radi i kao dizajner, a inspiraciju, koju potom pretače u obuću, crpi iz umjetnosti, historije, prirode, putovanja, svakodnevnog načina života, ljudi koje sreće…

“Prije svega, želja mi je da svojim brandom “Zizza Shoes” usrećim žene. Također, jedan od razloga zašto se bavim ovim poslom, je i taj što želim da zanat pravljenja ručno rađene obuće, koji je nekada na našim prostorima bio itekako cijenjen, ponovo oživim”, kaže Gegić.

Iako ovih dana užurbano priprema kolekciju obuće i torbi za predstojeću jesenju i zimsku sezonu, koja će uskoro biti u prodaji, Zerina je za naš portal otkrila svojih deset zdravih navika koje joj kaže, pomažu da se nakon 15 radnih sati, ujutro probudi zdrava i odmorna, spremna za nove pobjede.

MOJ OBAVEZNI JUTARNJI RITUAL

Trudim se da svako jutro ustanem na vrijeme, bez žurbe, kako bi imala vremena za kafu i doručak. Uz doručak pravim plan dnevnih obaveza kako bi se što bolje organizirala.

VODA SA LIMUNOM I ĐUMBIROM

Dan počinjem čašom mlake vode sa limunom i đumbirom. Napitak me osvježava, razbuđuje i daje mi prijeko potrebnu energiju.

POBORNIK SAM HRONO PREHRANE

Odgovara mi režim hrono prehrane, pa ga nastojim redovno prakticirati. Imam mnogo više energije, želučani problemi su se smanjili i puno više pažnje posvećujem kvaliteti namirnica koje koristim. Naravno, odstupanja su dozvoljena za praznike i posebne prilike.

TRENIRAM

Tokom proljeća, jeseni i zime dva, tri puta sedmično idem u teretanu, a u ljetnim mjesecima šetnja u prirodi ili uz more i lagane jutarnje vježbe, zamjena su za teretanu. Također, trudim se što više šetati, u zavisnosti od obaveza.

VODA

Svjesna sam značaja hidratacije za organizam, i iako ponekad ne osjetim potrebu, pijem dva litra dnevno.

VOLIM KUHATI

Pripremanje specijaliteta iz različitih kuhinja ogromno mi je zadovoljstvo. Na taj način se opuštam i odmaram. Mediteranska kuhinja mi je omiljena jer je raznolika i izuzetno zdrava.

NJEGUJEM LICE I TIJELO

Dosta pažnje posvećujem njezi lica i tijela. Redovnim posjetama kozmetičkim salonima, prirodnim kremama i maskama hidratiziram kožu i pokušavam je održati svježom.

PUTUJEM

Kad god sam u mogućnosti, putujem. Dva, tri dana provedena u nekom lijepom gradu, dovoljno je da napunim baterije i motiviram se za nove radne pobjede. Putovanja su ujedno i moja velika inspiracija.

POZITIVNO RAZMIŠLJAM

Nastojim da u svim situacijama nađem nešto pozitivno jer vjerujem da se sve u životu dešava s razlogom. Razmišljajući pozitivno lakše pronađemo rješenje za problem.

STRAST I LJUBAV 

Sve u životu što radim (poslovno i privatno) radim sa strašću i ljubavlju i u svemu se trudim dati maksimum.

Izvor: Coolstyle.ba

 

Komentari

Komentari

Nema više članaka