Kako bi farmerke što duže izgledale kao nove, kod pranja i sušenja potrebno je pridržavati se nekih pravila. U nastavku pročitajte uz pomoć kojih ćete trikova očuvati vaš omiljeni par.

TREBA LI IH PRATI?

Iako neki vjeruju da će farmerke izgledati sve bolje što se duže nose, to ne znači da ih nikad ne treba prati. Prljavština i bakterije koje se s vremenom nakupe uništavaju tkaninu. No ne treba ih prati niti prečesto, dovoljno je svaka tri do pet nošenja.

ZAŠTITITE BOJU TAMNIH FARMERKI

Klasične tamne farmerke jedan su od najpoželjnijih komada ženske garderobe jer se savršeno kombinuju za svaku priliku, a mogu se čak nositi i u uredima koji imaju pomalo strogi dress code. Jedini način da nakon nekog vremena ne izgledaju isprano jest prati ih u mlakoj, pa čak i hladnoj vodi. Ako imate vremena i strpljenja, operite ih onako kako su to činile naše mame i bake – na ruke, prethodno namakane u hladnoj vodi.

SPRIJEČITE RASTEZANJE TEKSASA NA KOLJENIMA

Skinny farmerke mogu izgledati jako zavodljivo, ali ne i kada se rastegnu na koljenima. Zato je potrebno reagovati već kod kupovine ovakvog modela. Kako bi dugo vremena prianjale uz nogu na svim dijelovima, uvijek birajte one s rastezljivom likrom.

POSEBNO OPREZNO S UKRAŠENIM MODELIMA

Već nekoliko sezona jako su popularne izvezene farmerke ili modeli koji su ukrašeni šljokicama, zakovicama illi biserima, a iste modele nosit ćemo i ove jeseni. Ovakvi modeli obavezno se peru na ruke, u mlakoj ili hladnoj vodi s nježnim deterdžentom. Kako bi farmerke zadržale svoj oblik, pokušajte ih ne cijediti preagresivno.

STOP SKUPLJANJU!

Ne, niste se udebljale, nego su vam se farmerkee “skupile” u veš mašini. Kako vam se to ne bi ponovilo, zaboravite na sušilicu ili bilo kakvo izlaganje farmerki visokim temperaturama. Znači, kako smo već naveli, perite ih u hladnoj vodi i sušite na zraku.

Izvor: zadovoljna.hr

Komentari

Komentari

Nema više članaka